Haberler

Range Rover Sport’a 4 silindirli motor geliyor




Otomobil firmalarının karbon ayak izini küçültme, çevreyi koruma ve verimi artırma amacıyla başlattığı ”downsizing” politikası son 5 yılda çok şey değiştirdi. Bu politika sayesinde büyük hacimli motorlarla ve yüksek yakıt tüketimleriyle anılan birçok otomobil, daha küçük hacimlere ve daha düşük yakıt tüketimlerine kavuştu. Bu trendden son etkilenen otomobil ise Range Rover Sport oldu.

Land Rover firmasından yapılan resmi açıklamalara göre 2017 yılında ilk kez 4 silindirli bir motor, Range Rover Sport’un motor gamında bulunacak.

2.0 litre hacme ve dizel karaktere sahip olan bu motor, SD4 kod adıyla üretilecek.

2017-range-rover-sport (6)

SD4 kod adlı yeni motor, 240 beygir güç ve 500 Nm tork üretecek. Bu sayede Range Rover Sport, 0-100 hızlanmasını 8 saniyede tamamlayacak.

2017 yılında sunulacak bir diğer motor seçeneği de 340 beygir güç ve 450 Nm tork üreten, 3.0 litrelik V6 benzinli motor olacak. Süperşarj teknolojisine sahip olan bu motor ile Range Rover Sport, 0’dan 100’e hızlanmasını 7.1 saniyede tamamlayacak.

2017’de Range Rover Sport’a sadece yeni motorlar değil teknolojik yenilikler de eşlik edecek. InControl Touch Pro isimli 10 inç boyutundaki dokunmatik eğlence sistemiDüşük Çekişli Kalkış Sistemi, İleri Çekici Asistanı, Kör Nokta Asistanı, Otonom Acil Durum Freni ve Akıllı Hız Limitörü gibi yeni güvenlik ve sürüş asistanları, Range Rover Sport’un opsiyon listesinde yer alacak.

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu