Haberler

Volkswagen Golf’ün üretimi duraklatıldı!




Volkswagen’in, Almanya’nın Wolfsburg şehrinde bulunan fabrikasında bugünlerde Golf üretimi yapılamıyor. Üretimde yaşanan bu duraklama, Volkswagen’in bazı tedarikçileriyle yaşadığı problemlerden kaynaklı, fakat problemlerin kısa sürede çözüme ulaşması bekleniyor.

ÜRETİM ÇOK MU, AZ MI?

Tedarikçilerle olan problemlerin yanı sıra, Volkswagen’den gelen açıklamaya göre 4 – 7 Ekim ve 19 – 22 Aralık tarihleri arasında Golf üretimi bu sefer planlı bir şekilde durdurulacak. Bild’in raporuna göre, Alman otomobil devinin en çok satan modeli Golf, bu duraklamalardan kaynaklı olarak 2016 yılı üretim hedefinden 15.000 adet daha az üretilecek. Yayınlanan bu rapor, gerçeği pek yansıtmıyor olacak ki, bir Volkswagen yetkilisinden rapordaki ifadelerin tam tersi şekilde bir yalanlama geldi. Yetkilinin ilettiklerine göre Volkswagen, yılın ilk yarısında planlanandan daha çok sayıda Golf üretti ve şimdi ise birkaç günlük duraklamalarla bu fazla üretimi dengelemeye uğraşıyor.

Üretim ayarlaması olarak lanse edilen bu duraklamalar, şimdiye kadar olması gerekenden fazla sayıda Golf üretilmesinin bir sonucu. Fazla üretimin sebeplerinden biri ise her yıl Temmuz ayında kapatılan Wolfsburg’daki fabrikanın bu sene Golf üretimine aralıksız devam etmiş olması.

Bu senenin sonunda gelecek olan makyaj operasyonuna hazırlanan 7. nesil Golf, Avrupa’da 6 ayı kapsayan Ocak – Temmuz 2016 döneminin satış rakamlarıyla en popüler otomobili olmayı başardı. JATO Dynamics tarafından yapılan pazar araştırmasında, bu 6 aylık dönemde toplam 261.776 adet Volkswagen Golf’ün sahipleriyle buluştuğu bilgisi yer aldı.

MAKYAJLA MALİYETLER ARTACAK

Volkswagen Golf, makyajla bir takım kozmetik özelliklere kavuşacak. Bu özelliklerden en çok öne çıkanı ise bir opsiyon olarak gelecek olan hayalet gösterge özelliği. 2017 yılının devamında ise makyajlanmış Golf, 1.4 TSI ve 1.6 TDI motora veda ederek 1.5 litrelik benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip olacak. Bu motor optimizasyonuyla daha ekonomik ve daha hafif Golf’ler üretilecek ancak üretilecek bu otomobiller biraz daha maliyetli olacak. Umuyoruz ki yenilenen Golf’ün fiyatı, artan maliyetler karşısında sabit kalabilir.

Volkswagen henüz Golf 7’nin makyaj operasyonuyla ilgili herhangi bir bilgi vermekten kaçınıyor ancak yeni yılda makyajlı Golf’ler ile tanışacağımız kesin. Makyaj tarihinin giderek yakınlaşması, Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nın, makyajlanmış Golf’ü, İspanyol kuzeni Seat Leon’u ve aynı platformu paylaştığı Çek akrabası Skoda Octavia’yı biz otomobil tutkunlarına tanıtabilmesi adına, Volkswagen Grubu için benzersiz bir fırsat olduğu düşüncesini pekiştiriyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

11 Yorum

    1. Sen de çok net bir golf acısı var. Bir araba ile ne yaşadın da bu kadar düşman oldun orası muamma. Golf olmasa varlık amacını yitireceksin be adam

  1. Makyaj olacağını neye dayanarak söylüyorsunuz? Golf önceki 6 neslinde hiçbir zaman makyajlanmadı. Bu kasa da eskidi zaten bu saatten sonra makyaj yapacaklarını sanmam. 1,5-2 seneye 8. kasa gelir.

  2. Dizel, benzinli Golfleri boşverin de ELEKTRİKLİ GOLF ne zaman Türkiye’ye gelecek? Artık elektrikli otomobilleri konuşalım. Benzinli, dizelli araçlara ağız tadıyla binen yok zaten.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu