Haberler

Top Gear’ın eski direktöründen Clarkson itirafı




BBC’nin efsanevi otomobil programı Top Gear’ın sunucusu Jeremy Clarkson, programın yapımcısı Oisin Tymon ile yaşadığı tartışmanın ardından kovulmuştu. Tamamen yeni bir kadro ile yola devam eden ve eski reytinglerinden epey uzak olan programın eski direktörü Mark Thompson, Jeremy Clarkson’ın kovulmasının hata olduğunu itiraf etti.

Jeremy Clarkson’ın Top Gear’ın kamera arkasında saldırgan ve normalden fazla otoriter olduğu söyleniyordu. Mark Thompson, Clarkson’ın tutumunu asla kabul etmediğini ancak ünlü sunucunun otoriter yönünün seyirciler tarafından benimsendiğini ifade etti. Programın üç isminin birden Amazon Prime’a transfer olmasının BBC’ye zarar verdiğini söyleyen eski direktör, Top Gear’ın eski gücüne kavuşmasının zor olduğunu da sözlerine ekledi.

Jeremy Clarkson, James May ve Richard Hammond’lı efsane kadro dağılınca BBC yeni bir Top Gear ekibi kurdu. Chris Evans’ın öncülüğünde Matt LeBlanc, Rory Reid, Chris Harris, Sabine Schmitz ve Eddie Jordan’lı dev kadro ile sezona başlayan program istenen reytingleri alamadı. Bunun üzerine Chris Evans’ın Eylül ayında başlayacak yeni sezonda yer almayacağı duyuruldu.

Top Gear tarafında çalkantılı süreç devam ederken Clarkson, May ve Hammond Amazon Prime’da “The Grand Tour” adlı yeni bir seriye başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Johannesburg’da tanıtım çekimleri gerçekleşen programın ilk canlı stüdyo çekimleri gelecek ay Kaliforniya’da yapılacak. Stüdyo çekimlerinin ardından ekip 13 bölümlük bir Avrupa turuna çıkacak ve böylece ilk sezonu tamamlayacak. Bakalım Clarkson ve çetesi “The Grand Tour” ile eski programları Top Gear’ı geçebilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Dünyanın en güzel işini yapıp,üstüne kamera arkasında terör estirme hakkını vermediler, ellerine sağlık. Kıçı hyper super modellere alışmış ve bi boku beğenmeyen clarkson ayısının son yıllarda araba parçalayıp,herkesin sevdiği arabalara burun kıvırmaktan başka bi halt ettiğini de görmedim. Chris harris,sabine gibi isimler varken ben aramıyorum açıkçası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu