FeaturedHaberler

SsangYong, iflas erteleme başvurusunda bulundu!




Güney Koreli otomobil üreticisi SsangYong, flaş bir karar alarak iflas erteleme başvurusunda bulundu. Mali durumu pek parlak olmayan şirketi önümüzdeki aylarda zorlu bir dönem bekliyor!

SsangYong için zor günler: Şirket iflas masasına başvurdu!

Koronavirüs salgınının dünya ekonomisini etkilemesi, her sektörde olduğu gibi otomotiv sektörünü de derinden vurdu. Bazı markalar kısa vadeli yatırım planlarını durdururken, bazı markalar ise ufak miktarlarda küçülmeye gitti. SsangYong cephesinden gelen son haber ise sektörde bomba etkisi yarattı. Markadan yapılan açıklamada, temerrüde düşen banka borçları nedeniyle Seul mahkemesine iflas koruma başvurusu yapıldığı belirtildi.

SsangYong’un; Bank of America, JPMorgan Chase ve BNP Paribas olmak üzere 3 bankaya vadesi geçmiş 54.2 milyon dolar borcu olduğu bildiriliyor. Tedarikçiler başta olmak üzere diğer alacaklılar da hesaba katıldığı zaman toplam borç 200 milyon dolar seviyesine ulaşıyor. Koruma kapsamında mahkeme tarafından 3 ay geçici süre verilen markanın önünde iki farklı yol bulunuyor. Mahindra’nın elinde bulunan %75’lik hissenin satışı ya da alacaklılarla yeni bir ödeme takvimi oluşturulması, SsangYong’u içine düştüğü zor durumdan kurtarabilir. Aksi takdirde şirketin tasfiyesi için Seul mahkemesi tarafından iflas masası atanacağı ifade ediliyor.

Çoğunluk hissesi 2011 yılında Mahindra grubuna satılan SsangYong Motor, 2017 yılında tarihinin en yüksek satış performansını elde etmişti. Ancak marka, o tarihten itibaren küresel satış rakamlarında sürekli olarak düşüş yaşamaya başladı. Mahindra’nın elektrikli araç platformunu kapsayan yeni yatırımları durdurmasıyla beraber de mali darboğaz doruk noktasına ulaştı. Son olarak SsangYong’un Türkiye operasyonlarının süreçten olumsuz yönde etkilenmeyeceğini belirtelim.


Güncelleme – SsangYong Türkiye distribütörü Şahsuvaroğlu Grup, haberler üzerine bir basın açıklaması yayınladı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. SsangYong, şirket hakkında çıkan iflas iddialarını yalanladı Güney Kore’nin en büyük dördüncü otomotiv üreticisi SsangYong, 55 milyon dolarlık kredi borcunu ödeyemediği için iflas başvurusu yaptığı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.
    Böyle bir haber de var
  2. SsangYong, şirket hakkında çıkan iflas iddialarını yalanladı Güney Kore’nin en büyük dördüncü otomotiv üreticisi SsangYong, 55 milyon dolarlık kredi borcunu ödeyemediği için iflas başvurusu yaptığı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.
    Böyle bir haber de var

    Şimdilik doğru(ymuş).

    Şöyle ki, mahkeme 2 ay ek süre vermiş. 21 Aralık itibariyle ödemesi gereken borç 90 milyar won [toplam borç 165 milyar won (152 milyon $)] muş. Şubat sonuna kadar ödeme imkânı vermiş. Ancak ödeyemezse 2017’nin ikinci yarısından beri her çeyrekte zarar açıkladıkları için herhangi bir kurumun kredi vermesi olası gözükmüyormuş.

    Bu arada; Ssangyong’un %74.65’i 2019’un başından beri Hintli Mahindra firmasınınmış. Bir süredir Amerikan HAAM firması, Ssangyong’un %75’ini almak istiyormuş, teklifler yapmış ancak Koreliler %100 satış istediği için orta yol bulunamıyormuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu