Haberler

VW, Golf üretimine tekrardan başlıyor




Volkswagen’in, parça üreticileri ile yaşadığı ve başta Golf olmak üzere çeşitli modellerin üretiminin durmasına neden olan sorun çözüme ulaştı. Olayın nasıl başladığı ile ilgili detaylı bilgiye önceki haberimizden ulaşabilirsiniz.

VW’nin üreticilerle imzaladığı kontratların büyük bir kısmını iptal etmesiyle CarTrim ve ES Automobilguss isimli üreticiler VW’ye olan parça tedariğini kesti. Bunun sonucu olarak Prevent DEV’in sahip olduğu iki şirket de finansal kayıplarının büyük miktarlarda olduğunu açıkladı.

CarTrim’in kumaş koltuk kılıfları ve ES Automobilguss firmasının döküm demirden ürettiği şanzıman parçaları olmadan üretime devam edemeyen VW, Almanya’da bulunan 10 fabrikasından 6’sının üretim kapasitesini azalttı. Bu olaydan etkilenen fabrikalar arasında Wolfsburg fabrikası da yer aldığı için Golf üretiminde sorunlar ortaya çıkmış oldu.

wolfsburg-vw-plant

Parçaların tekrardan gelmeye başlaması ile birlikte fabrikalar çalışmaya başlayacak ancak UBS’in raporlarına göre üretimdeki bir haftalık bu aksama VW’ye ortalama olarak €100 milyon, yani 330 milyon TL civarında bir rakama mâl olacak.

Yaşanan bu duraksama diğer tedarikçileri de etkilemiş durumda. Üretilen ürünleri stoklamak zorunda kalan üreticilerin ellerinde bulunan parçaların hepsini VW’ye satabilecekleri de netleşmiş bir konu değil. Olayın tüketici kısmına bakılırsa yeni otomobillerini beklemek istemeyen müşterilerin siparişlerini iptal etme gibi bir seçenekleri de bulunmakta.

VW, emisyon skandalının sonuçlarını azaltmak için tedarikçilerden çeşitli indirimler beklemekteydi ancak gerçekleştirilen bu hamle onlar adına itibar ve daha çok para kaybına neden olmuş gibi gözüküyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu