Haberler

Google’dan işbaşı haberi var




Google’ın otonom otomobil üretimi projesinde yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Daha önce duyurduğumuz projenin en eski çalışanlarından Chris Urmson’ın ayrılış haberinin ardından Google, bu işte ciddi olduğunu hatırlatacak bir adım attı.

Google, Airbnb’de yöneticilik yapan Shaun Stewart ile otonom otomobil proje grubunun direktörü olması için anlaşma sağladı. Shaun Stewart, Google’ın otonom otomobil projesinin reklamlaştırılarak yayılmasını sağlayacak ve markalaştırılması aşamasını yönetecek. Bunun yanı sıra, önceki söylentiler ve sektör beklentileri göz önüne alındığında Stewart, Google’ın otonom sürüş teknolojisinin bir tür kiralama servisine çevrilmesi konusunda da çalışmalar yapabilir.

Stewart’ın bu görev için uygun kişi olduğu görüşü otomobil dünyasında hakim. TechCrunch’ın raporuna göre, Stewart’ın kısa dönemli tatil ve seyahatler üzerine oldukça fazla deneyimi var. Airbnb’den önce lüks tatil satış sitesi Jetsetter’ın CEO’su olan Stewart’ın, hayatımızda henüz yeni yankı bulan sürücüsüz taksi fikri de göz önüne alındığında oldukça başarılı olacağı kulislerde konuşuluyor.

Biz de OTOPARK.com ailesi olarak kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu