Haberler

Yeni nesil M5 çölde görüldü




Son gelen casus fotoğraflar BMW‘nin hızlı sedanı M5‘e ait. Araç Mojave çölünde yakalandı. Fotoğraflardan da görüleceği üzere aracın üzerinde çok aşırı bir kamuflaj yok. Bu sayede tasarımla ilgili detayları biraz olsun farkedebiliyoruz.

Önceki casus fotoğraflardan farklı olarak bu sefer aracın önünde siyah bir şerit bulunuyor. Araç üzerinde ayrıca seri üretim farlar bulunuyor. Fakat gerçek model çıktığında muhtemelen bu farlar Led versiyonlarla değiştirilecek. Arka tarafa geçtiğimizde ise aracın iki yanında da ikişer egzoz çıkışı mevcut. Jantların arkasından görülebilen büyük frenlerse yüksek güç üreten bu canavarı durdurmak için görev yapmayı bekliyor.

Son gelen haberlerde araçta, 4.4 litrelik çift turbo V8 bir ünite kullanılacağı belirtiliyor. Bazı modifikasyon işlemleri ile maksimum gücün 617 beygir civarı olduğu tahmin ediliyor. Talep azlığından dolayı düz vites seçeneği olmayacak. Sürüşü çok keskin olacak, bunu sağlayacak unsurlardan biri ise aracın platformunun eskiye nazaran 100 kilogram daha hafif olacak olması. 0-100 km/s hızlanması 3.9 saniye olarak öngörülüyor. Ayrıca ne kadar dedikodu da olsa aracın 4 çeker gelme ihtimali bulunuyor.

5 serisinin normal versiyonlarının bu yıl içinde Paris Otomobil Fuarı‘nda tanıtılması planlanıyor. M5 için ise bir yıl daha bekleyebiliriz. M5’in çıkış tarihini doğrudan etkileyecek araç ise muhtemelen Mercedes-Benz E63 AMG olacak. BMW önce rakibinin kozunu görmek isteyebilir.

Kaynak: http://tr.motor1.com

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu