Haberler

Ford Çin’de Lincoln üretimi için ortak arıyor!




Ford yapılan son raporlara göre lüks “Lincoln” araç bölümünü Çin’e alarak varlığını genişletmek istiyor.

Ford aynı zamanda, “Lincoln” için Çin’de üst piyasa yapmak, bu araçlar için ve tüm Asya için yeni bir ihracat üssü inşa etmek istediğini belirtiyor. Şu anda şirket, “Chongqing” güneybatı kentinde Lincoln araçlarının montajı konusunda ortakları “Changan Automobile Group” ile görüşmeleri sürdürüyor.

Lincoln yöneticisi Matt VanDyke, “Çin’de üretim alanları yeterince genişse, yeni bir üretim hattı eklemeyi düşünüyoruz.” dedi. Bu yeni bilgiye göre “Changan” ile görüşmeler iyi giderse, ilk Lincoln üretim hattından 2020’de çıkabilir. Tabi ki de iki firma arasında hala görüşmelerin devam ettiği ve “Chongqing Changan Automobile”‘ın başkanı Zhu Huarong’un  “henüz detaylı bir plan yok” demesi, olayı biraz karmaşık kılmıyor değil.

Şu anda, tüm Lincoln araçlar Kuzey Amerika’dan Çin’e ihraç edilmekte ve yeni olası yatırım, markanın dünya üzerindeki en büyük pazara ülkeyi açmak için önemli bir projenin parçası olacak diyebiliriz.

 

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu