FeaturedHaberler

Fiesta ST ve Focus ST Türkiye’de




Ford’un ”hot hatch” sınıfındaki başarılı temsilcileri; Ford Fiesta ST ve Ford Focus ST, uzun bir aradan sonra Türkiye’de satışa çıkıyor.

Ford Team RS takımı tarafından geliştirilen Fiesta ST, Ford’un en küçük spor arabası ünvanını taşıyor. 1.6 litrelik EcoBoost teknolojisinden 182 beygir güç ve 240 Nm tork elde eden bu küçük canavar, 0-100 km hızlanmasını 6.9 saniyede tamamlıyor. Dinamik tork kontrolü ve 3 modlu elektronik stabilite kontrolü ile gelişmiş bir sürüş dinamiği sunan yeni Fiesta ST, 5.9 litrelik karma yakıt tüketimiyle ülkemizin gençleri tarafından çok sevilecek!

Yeni Focus ST ise pist testlerinde kanıtlanmış performansı, gelişmiş teknolojisi ve modern tasarımı ile ülkemize gelecek. Ses kontrollü Ford SYNC 2 ve 8 inçlik dokunmatik ekran gibi yeni nesil birçok teknolojiyi de bünyesinde barındıran Focus ST, ayrıca orta konsolda yer verdiği üçlü gösterge ile turboşarj takviye basıncı, yağ sıcaklığı ve yağ basıncı verilerini de sürücüsüne aktarabiliyor.

Ford Focus ST, sahip olduğu teknolojiyi motorlarında da kullanıyor. 2.0 litrelik TDCI dizel motoru 185 beygir güç ve 400 Nm tork üretirken, 4.6 litrelik karma yakıt tüketimi otomobil severlerin ilgisini çekiyor. PowerShift şanzımanla birlikte gelen dizel Focus ST, 0-100 km hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlıyor. Focus ST’de sunulan bir diğer motor seçeneği ise 2.0 litrelik benzinli EcoBoost motoru. 250 beygir güç ve 360 Nm tork değerlerine sahip olan bu motor, 0-100 km hızlanması 6.5 saniyede tamamlıyor.

Ford Fiesta ST 95.800 TL, Ford Focus ST ise 166.350 TL‘den başlayan fiyatlar ile ülkemizde satışa sunulacak.

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Fiesta bu fiyata zor gider ibiza cupra 87 bin iken, hızlanma, artı beygir ve yakıt tüketimi bu kadar güzelken ve daha modern iç ve dış olarak daha ne diyim tek dez avantaj vergisi

  2. Focus st’ye 1.5 ecoboost motoru niye koymazsın ki ? Bu ülkede kim alacak 2.0 motorlu focus’u hey Allah’ım. Getirmiş olmak için getiriyorlar işte.

      1. Aynen öyle 1.6 1.5 fark etmez ecoboost motoru biraz daha oynayıp hafif güç ekleyerek listeye koyabilirlerdi. Ama bu haliyle kim verecek 166 bin lira focus st’ye. Hiç olmamış gerçekten yine Avrupalı tüketiciler bu işin kaymağını yiyor.

        1. hyundai 1.6 t gdi diye satıyor nedense opel 1.6t astra türkiye ye getirmedi fordda bizim ülkemiz için hata yapmış zaten.

  3. ibiza cupranın 1.8 motorlu haliyle 87 bin tl olduğu yerde kimse fiesta st’ye 95 bin vermez

    1. 87 bin lira verip ölü direksiyon, teneke şasi alıp birde 2 litre vergisi ödeyeceğime, parayı bayılır Fiesta alırım. En azından arabaya binerim.

  4. İkisi de güzel otomobiller ama yazık olmuş bu fiyat ne böyle? Peugeot 208 gti by peugeot sport çok daha güçlü motoru, torsen kilitli diferansiyeli, brembo frenleri, 18′ jantları ve fersah fersah üstün donanım ve kalitesiyle 89.000 lira. Ibiza cupra 1.8 motoruna rağmen yine 88 civarı fiyatla satılırken fiesta 96000 lira. Şasi güzel ama fiyat komik.

  5. Tüm hothatch’lerin hatta genel olarak otomobillerin bu ülkede pahalı olduğunu düşünüyorum fakat fiesta’nın fiyatı diğerleriyle kıyaslandığında neye göre çok pahalı onu anlamadım. Çift renkli 208 gti 97 bin lira, çift renk almazsan da 89-90 civarı. Clio rs zaten otoparkın testinde olduğu gibi astronomik fiyatlara çıkmış durumda 1618 cc motorundan dolayı. Polo gti 1.8 ibiza motoruna geçti, vw amblemi ve vergisinden dolayı henüz Türkiye fiyatlandırmasını bulamasam da rahat 100 bini görür. Cupra 1.8 motoruyla öne çıkıyor ama clio rs, fiesta st, polo gti, 208 gti ile benzer şase, direksiyon, süspansiyon teknolojisine sahip değil ve henüz o tecrübeye erişmiş de değil. Fiesta st’ye bakılınca 96 bin lira fiyatı var ve pazarlıkla çok rahat 90 bin liraya alınabilecek bir fiyata inecektir. Sınıfındaki rakiplerinden çok daha eğlenceli sürüşe, daha güçsüz motoruna rağmen pist derecesinde çoğu yabancı tester’a göre daha iyi tur derecesi çıkarabilen altyapısıyla nasıl oluyor da rakiplerinden pahalı oluyor anlamak güç..

  6. C sınıfı hothatch’lerde 2.0 motor kabul edilebilir. hatta daha aşağısı biraz komik duruyor. ülkemizdeki vergilere bağlı fiyatlandırma maalesef trajikomik sonuçlar ortaya çıkarıyor ama focus st gibi bir araba en az 2.0 motorla donatılmalı. benim fiyatına lafım yok ama 0-100 değeri beklediğimden düşük geldi. RS’te 2.3 motor var ve bence st’ye göre daha mantıklı bir araba.

    Fiesta’nın 100K altında olması bence yeterince mantıklı bir fiyata sahip olduğunu gösterir. B sınıfında standart modellerde bu aracın en büyük kozu zaten sürüş karakteri. O yüzden B sınıfında hothatch düşünüldüğünde adı ilk sıraya yazılması gereken araba. standart versiyonlarını kullananlara hep ST versiyonunu hayal ettiren bir yapısı var. fiyatı bence gayet normal.

  7. Focus St te dizel motor koymalarını beklemiyordum. Ama benim gibi hem performans hem de yakıt ekonomisi isteyenlere iyi bi seçenek olmuş. 400 Nm tork az değil şimdi. 166 verilir mi, paran varsa verirsin niye vermeyesin, alınabilecek en iyi hothach. Ama fiestanın rakam fazla cidden.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu