Haberler

Kia Rio, yenilenmiş yüzü ile karşımızda




Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen modellerden biri olan Kia Rio, yenilenmiş yüzü ile karşımızda!

Yeni Rio, sahip olduğu keskin hatların kendisine kattığı agresif bir tasarımla birlikte daha kaslı ve modern bir görünüme kavuşmuş. Boyutlarında büyümeye gidilen yeni Rio’nun kasası 5mm genişletilmiş, 15mm uzatılmış ve 5mm daha alçaltılmış. Aks aralığı da 10mm genişletilerek otomobilinin içerisinde daha geniş bir yaşama alanı sunulmuş.

Kavuştuğu çarpıcı tasarımıyla yeni Rio, üst sınıflarına meydan okuyabilecek bir kokpit ile geliyor.

İç tasarımda ise, parıltılı siyah ve metalik dokunuşlar ile kalite oldukça artırılmış. Baştan aşağı değiştirilen iç tasarımında, sportif bir direksiyon ve modern klima düğmelerine yer verilmiş. Bariz bir şekilde daha lüks bir kokpite kavuşan yeni Rio, orta konsolunda konumlandırılmış yüksek çözünürlüğe sahip dokunmatik ekranın sunduğu navigasyon ve bluetooth gibi özellikleriyle sınıfındaki rekabete yeni bir boyut getiriyor.

Giriş seviyesi paketiyle, gri veya siyah kumaş koltuk seçilebilirken, donanım seviyesini arttırdıkça bunlar yerini suni derilere bırakmış. Red Pack donanım paketinde ise siyah ve kırmızı deri döşemeler mevcut.

Motor seçenekleri hakkında ise bir açıklama yapılmamış. Tahminimizce Hyundai i20’de sunulan motor seçeneklerinin benzer şekilde sunulması bekleniyor. 1.2lt ve 1.4lt benzinli, 1.4lt dizel ve 1.0lt turbo benzinli motorlara ek olarak, Rio GT modelinde sunulacak 1.4lt turbo benzinli motorlar ile müşterilerine geniş bir motor yelpazesi sunması bekleniyor.

Otomobilin resmi tanıtımının 29 Eylül’deki Paris Otomobil Fuarı’nda yapılmasıyla birlikte Yeni Rio’nun üretimine bu yıl sonlarına başlanılması düşünülüyor.

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Bu araba bildiğin taş olmuş. Dış tasarım i20 iç tasarım BMW ama harbiden kemikli makina olmuş.

  2. Bu görseldeki araç Ceed parasına satılır. Büyük MM ekran, spor pedallar, butonlarla dolu bir direksiyon, dijital klima v.s en dolu versiyonda olacaktır. boş versiyonu biraz daha dandik görünecek muhtemelen ama konsolda Fiesta gibi yumuşak malzeme kullanma lütfuna erişirlerse rekabetçi olabilir.

  3. Hyundai i20 ile Kia Rio HB arasındaki en büyük fark; biri diğerinin makyajlı hali gibi. Kasa aynı, farlar, stoplar ve panjur farklı sadece, bi de C sütununun rengi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu