Haberler

Lamborghini’nin Mercedes’e cevabı…




Mercedes Benz G63 AMG 6×6 gerekliliği tartışılan ancak inanılmaz bir otomobil. Hatta offroad severlerin de hayallerini süsleyen bu otomobil için offroad otomobillerinin kabadayısı tabirinde bulunabiliriz.

Ancak bugüne kadar tek başına olan bu otomobile bir rakip çıksaydı Mercedes bu kadar rahat olabilir miydi? Lambo Cars’ın ortaya çıkarttığı çizimlere göre, Lamborghini benzer şekilde 6×6 bazlı bir otomobilin üretimi için çalışıyor olabilir. Tam da namlunun ucundan çıkmaya hazır bir mermi gibi duran 6×6 Urus, G-Serisini zorlayacak gibi gözüküyor.

Mercedes G63 AMG 6x62018 Lamborghini Urus 6x6_01

 

 

 

 

 

 

 

Baz olarak Mercedes’in alındığı Urus konseptinde, G Serisine ek olarak agresif ve sivriltilmiş tasarım göz önüne çıkıyor. Zifiri siyah rengiyle göz önünde olan otomobilin sadece tekerleklerinde karşımıza çıkan kırmızı renk otomobile hareketlilik katıyor. Üretime hazır gibi gözüken Urus için bugüne kadar gördüğümüz en havalı arazi aracı yakıştırması yapılabilir.

Lamborghini’nin 53 yıllık tarihinde ürettiği absürt modellere bakıldığı zaman, ortaya çıkan konsept çizimin de üretilmemesi için bir neden yok gibi duruyor. Urus 6×6’ya baktığımızda onun da birazcık aşırı olduğunu söyleyebiliriz. Hem Almanlar yaptıysa, İtalyanlar neden yapmasın?

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Mükemmel olmuş harika görünüyor. İnşallah bu tasarım sadece çizimde kalmazda hayaller gerçek olur. Yollarda görme şansına sahip olabiliriz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu