Haberler

Yeni Toyota Supra kamuflajlı yakalandı




Toyota’nın gelecek yıl tanıtacağı yeni Toyota Supra, kamuflajlı halde objektiflere yakalandı. BMW Z5 ile ortak üretilecek olan model, ilk testlerine de Almanya’da başladı. Yeni Supra, ağır kamuflajlı olmasına rağmen otomobil tutkunlarına birçok ipucu verdi.

Bildiğiniz üzere BMW Z5, “roadster” olarak karşımıza çıkacak. Casus fotoğraflara baktığımızda ise aynı platformda üretilecek olan yeni Supra’nın “coupe” formuyla karşımıza çıkacağını görebiliyoruz.

Yeni Toyota Supra, sahip olduğu keskin tavan eğimi ve kısa çıkıntılarıyla Z5’ten daha küçük görünüyor. Ancak yeni Toyota Supra, bagaj kapağındaki sabit rüzgarlığı ve arka tamponunda bulunan çift egzoz tasarımıyla da sanki GT 86’ya gönderme yapıyor.

Otomobilin ön tarafında ise Toyota’nın FT-1 konseptinde bulunan geniş hava girişleri ve keskin burun tasarımı, yeni Supra’da da yer alıyor.

İç tasarıma baktığımızda ise yeni Toyota Supra, BMW’den izler taşıyor. Yeni BMW 7 serisinde kullanılan hız göstergeleri, BMW’nin klasikleşmiş deri direksiyonu ve ön göğsü yeni Supra’da yer alıyor. Ancak otomobil test aşamasında olduğu için kesin bir şey söylemek zor.

Yeni Toyota Supra hangi motorları kullanacak?

Çokça sorulan bu soru hakkında kesin bir bilgi yok. Söylentilere göre yeni Supra’nın uzun kaputunun altında, BMW imzalı 6 silindirli ve turboşarjlı bir motor bulunacak. Ancak bazı kaynaklar ise Toyota’nın turboşarjlı hibrit bir motor geliştirdiğini söylüyor. Bu konu hakkında en ilginç iddialardan birisi de Japon otomobil dergisi Holiday Auto‘dan gelmişti. 2014 yılındaki sayısında yeni Supra’nın motorları hakkında haber yapan Holiday Auto; Toyota’nın BMW’den alacağı 2.0 litrelik 4 silindirli turbo motorun yanında, birisi önde birisi arkada olmak üzere 2 adet elektrik motoru ekleyeceğini ve toplamda 354 beygir güç elde edeceğini belirtmişti.

Yeni Toyota Supra hakkındaki detaylar netleştikçe sizleri de haberdar edeceğiz.

Kaynak: tr.motor1.com

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. mk4 supra öyle bir arabaki onun gibisi bir daha gelmez bence tasarımı motoru iç mekanı imkansız ama hani olurda bir gün elime bir mk4 supra geçse beni anca ölüm ayırır o arabadan.

  2. Eskisi tam bir efsaneydi,umarım buda öyle olur. Ha birde bu sefer biraz daha hafif olursa çok daha iyi olur 🙂

  3. direksiyon bmw 😀 arka stoplar desen her kamuflajlı bmwnin olmazsa olmazından 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu