Haberler

2018 model Peugeot 2008 görüntülendi




Peugeot’nun küçük crossover modeli olan 2008, 4 yıldır yollarda olan bir model. Birkaç ay öncesinde de makyajlanan modelin ikinci jenarasyonunun casus görüntüleri İspanya’da çekildi. Model kamuflajlı olsa da tasarımının yeni 3008 ve 5008 modellerine benzediği rahatlıkla görülebiliyor.

Üçüncü sıra camların boyutlarına baktığımız zaman, güncel modele oranla otomobilin arka kısmının yüksekliğinin arttığını görebiliyoruz. Tavan çıtalarıyla da birlikte yeni 2008’in daha akıcı bir tasarımının olacağını söylemek yanlış olmaz.

Arka kısmının boyunun artmasıyla iç mekan da bundan olumlu olarak etkileniyor. Yeni 2008 de, abileri 3008 ve 5008 gibi önceki nesillerinden büyük bir şekilde karşımıza çıkacağa benziyor.

Yeni 2008, yeni nesil Citroen C3 Picasso ve Opel Meriva ile ortak olarak üretilen bir model olacak. GM ve PSA işbirliğinde üretilecek bu 3 modelin kalbinde PSA grubunun geliştirdiği 3 ve 4 silindirli turboşarjlı motorlar yer alacak. Fakat Opel bu noktada farklı bir atılım yaparak Meriva’yı Astra motoruyla da piyasaya sokabilir.

Yeni C3 Picasso ve Meriva ilk defa Paris Otomobil Fuarı’nda, gelecek ay görücüye çıkacak. Yeni 2008 ise gelecek yılın ilk yarısında yollarda olacak.

Kaynak: http://tr.motor1.com

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu