Haberler

Yeni RS5 casus fotoğrafçılar tarafından yakalandı




Audi RS5, geliştirilmesine devam edilen bir otomobil ve şimdiden harika görünüyor. Gelecek sene satışa sunulduğunda coupé versiyonunun 450 beygir civarında olması bekleniyor.

Geçenlerde yapılan, yeni jenerasyon S5’in lansmanı sonrası Audi mühendisleri, tüm dikkatlerini ateş üfleyen RS5’e vermiş durumda. Coupé’nin çekilen casus fotoğrafları Nürburgring civarlarında bir yerde çekilmiş. Modelin tanıtımının gelecek yıl yapılması bekleniyor. Model, en yakın olarak Cenevre Motor Fuarı’nda tanıtılabilir eğer bu fuarda yeni otomobili göremezsek muhtemelen Eylül’deki Frankfurt Motor Fuarı’nda görücüye çıkacak. Yeni RS5, 2017 bitmeden satışa çıkacak.

S5 ile karşılaştırıldığında 5 serisinin en tepe modeli olarak gösterilen RS5, daha büyük hava girişlerine sahip. Daha iyi kontrol ve daha güzel bir coupé görünümü için tampon daha geniş olarak konumlandırılmış. Otomobilin arkasında oval şekilli iki egzoz çıkışı ve bagaj bitiminde dudak şeklinde bir spoiler gözleniyor. Bu değişiklikler kesinlikle çok büyük değil ancak diğer modeller ile karşılaştırıldığında RS5’e çok daha agresif bir görünüm kazandırıyor.

Elimizde henüz RS5’in içine ait görüntüler yok ancak bir önceki RS5 bizlere bu konuda rehberlik etmesi açısından iyi bir örnek. Sürücülerin yeni RS5’de bolca Alcantara malzeme beklemeleri yanlış olmaz bunun yanında düz tabanlı bir direksiyon ve geniş yan destekli spor koltukların modelin yeni versiyonuna eşlik etmesi bekleniyor.

RS5’in, S5’e ait motor ünitesinin geliştirilmiş bir versiyonuyla gelmesi bekleniyor. S5’te 3 litrelik turboşarjlı 349 beygirlik güç üreten bir motor bulunuyor. RS5’te bu güç çıkış değerinin 450 beygire yükseltilmesi bekleniyor. Birkaç dedikoduya bakılacak olursa RS5’de gücün arttırılmasına yönelik ekstra bir turbo eklenmesi bekleniyor buna karşın bir başka dedikoduysa SQ7’de kullanılan elektrik destekli kompresörün bu modelde de kullanılması.

RS5’e yerleştirilen yeni motora ait sesin bir önceki atmosferik 4.2 litrelik V8 motor kadar iyi olmayacağı aşikar. Ancak bu kaybın performansla telafi edileceğini umuyoruz. Yeni kullanılmaya başlanan MLB Evo platformu sayesinde yeni A5, selefinden 60 kg daha hafif. Eğer RS5’e birkaç parça daha karbon fiber malzeme eklenirse bu diyetin daha iyi sonuçlar vermesi beklenebilir.

Resim Kaynağı: tr.motor1.com

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu