FeaturedHaberler

Apple McLaren’i satın mı alıyor?




Apple’ın yıllardır üzerinde titizlikle çalıştığı ve Tesla, BMW, Audi gibi pek çok markadan mühendisler transfer ettiği Project Titan, geçtiğimiz günlerde projeye son verilme haberleriyle gündeme geldi. Gelen son iddialara göre Cupertino merkezli teknoloji devi, İngiliz otomobil markası McLaren’in bir kısmına talip oldu!

Financial Times’ın haberine göre Apple, bünyesinde McLaren Honda Formula 1 takımını da barındıran McLaren Teknoloji Grubu’nu satın almak istiyor. Üç kişilik bir heyet ile müzakere görüşmelerinin sürdüğünü belirten gazete, McLaren’in tamamen satılabileceği ya da stratejik yatırım yapılabileceği görüşünde.

Geçtiğimiz günlerde yeni akıllı telefon modeli iPhone 7’yi tanıtan markanın Project Titan gibi sıfırdan bir proje geliştirmek yerine hazırdaki bir şirket ile güçlerini birleştirmek istediği düşünülüyor. Geçtiğimiz yıl 450 milyon Pound gelir elde eden McLaren Teknoloji Grubu’nun değerinin 1-1,5 milyar Pound arasında olduğu ifade ediliyor. Böyle büyük bir miktarın Apple’ı pek zorlamayacağı konusunda bütün otoriteler hemfikir, zira dev şirket 2014 yılında ses ürünleri markası Beats’i yaklaşık 3 milyar dolara satın almıştı.

Bakalım Apple uzun zamandır geliştirdiği Project Titan’ı çöpe atıp yoluna McLaren gibi köklü bir marka ile mi devam edecek?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Alsa bile aslına bağlı kalarak model üretirler ki yine bizim için değişen olay olmaz , zaten her türlü alamayız 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu