Haberler

Supra prototipi, sonunda kameralara yakalandı




BMW Z5’in prototipinin görüntülenmesinin üstünden henüz sadece birkaç gün geçmişken şimdi de karşımızda yeni Supra‘nın görüntüleri var. “Boyota”, BMW ile Toyota’nın yeni bir spor otomobil yaratmak için yola çıktığı bir proje. İki markanın da satacağı bu otomobil, Bavyeralılar için üretimden kalkan Z4’ün devamı olacak. Japon ekip ise biraz daha farklı bir gövde tasarımıyla büyük ihtimalle efsanevi “Supra” adını yeniden canlandıracak.

Daha test sürecinin başlarında olması sebebiyle otomobilin tamamen kamufle edilmiş olması ve seri üretimde kullanılacak far ve stoplara sahip olmaması doğal. Bu aşamada otomobilin tasarımı seri üretim modeli pek yansıtmayacağından tasarım hakkında yorum yapmak pek doğru değil, ancak yeni Supra’nın 2014’te tanıtılan FT-1 konseptiyle pek çok ortak yönü olması muhtemel.

Bu ikiliye gücünü verecek motorların ise BMW tarafından geliştirilecek 4 ve 6 silindirli turbo motorlar olması bekleniyor. Bunların yanında Toyota’dan gelecek parçalarla geliştirilecek, daha güçlü hibrit modellerin de dedikoduları yayılmaya başladı. Toyota Motorsport, yeni bir turbo hibrit motor üzerinde çalıştıklarını doğruladı, ancak bu motorun yeni Supra’da yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Otomobillerin Magna Steyr tarafından Avusturya‘da üretileceği ve 2018 yılında üretim hattına çıkacağı da konuşuluyor. İki model için toplamda yıllık 60 bin adetlik bir üretim hedefi bulunuyor. İlerleyen zamanlarda bir Z5 Coupe‘nin çıkma olasılığı da mevcut.

Otomobillerin tanıtımının 2017’nin ikinci yarısında yapılması, daha güçlü hibrit versiyonun ise otomobil piyasaya çıktıktan bir süre sonra sunulması bekleniyor.

Resim Kaynağı: tr.motor1.com

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Z4 görür gibi oldum ve bir anda şunu hissettim. Nerde o araba yaparken ruhu yakalamak. Özgün olmak. Ya ben çok eski kafalıyım. Yada herşey eskiden güzeldi..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu