Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Lastikler Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey




 

1- Lastik yapımında kullanılan kauçuk, normalde siyah değil beyazdır. Üretim esnasında lastik karışımının içine siyah karbon katılır. Bunun amacı dayanıklılığı arttırmaktır. Aynı zamanda siyah karbon ısı dağılımını da olumlu etkiler. Lastiklerin aşırı ısınmasını önler.

rubber

2- Lego, Dünya’nın en büyük lastik üreticisidir. Ünlü oyuncak firması küçük arabaları için yılda 308 milyon adet lastik üretiyor.

550_guiness-world-record 3- Michelin hali hazırda “tweel” isimli yeni bir lastik üzerinde çalışıyor. Havasız ve tek parça olan bu yeni lastik tasarımı birçok alanda devrim niteliğinde.

Detail

4- Yılda ortalama 250 milyondan fazla lastik hurdaya ayrılıyor. Bunların bazıları asfalt yapımı gibi farklı işlerde kullanılsa da bazı firmalar onları tekrar lastik üretmekte kullanıyor.

page_hurda-lastikleri-yakip-mazot-olarak-satiyorlar_738707192

5- Dünya’nın en büyük lastiği Allen Park, Michigan’da bulunmaktadır. Bu lastik tam tamına 12 ton ağırlığında.

mialltire_dk4063_620x300

6- Uzay mekiklerinin lastik boyutları ortalama 18-inc’dir. Ancak tek bir lastik ortalama 72 ton taşıyabilir ve 420 km/h’dan fazla hızlara dayanabilir.

ksc-95ec-1053

7-  Goodyear tarafından 1961 yılında ışıklı lastikler piyasaya sürülmüştür. Çok çeşitli renklere sahip olan bu lastikler ilk başta büyük ilgi çekse de yaşadığı güvenlik sorunları ile kullanımdan kalktı.

illuminated-tire-goodyear_1

8- Run-flat lastikler geçici bir süre ile lastiklerinizi hava kaybına rağmen kullanmanızı sağlar. Buna karşı performansı negatif etkilediği bilinse de BMW bu lastikleri en çok kullanan firmadır.

bmw-run-flat-tyres

9- En yüksek hıza dayanıklı lastikler ”y” sınıfı lastiklerdir. 300km/h dan yüksek hızlara bile direnç gösterebilirler.

43329

 

10- Türkiye’deki lastik yenileme sıklığı 4 yıl civarındadır. Avrupa pazarında ise bu süre ortalama 2 yıldır.

new_tires

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. neyse kimse 5 senedir demeden ben buraya linki atayim 🙂 https://www.bridgestone.com.tr/lastik-kullanim-ve-raf-omru-onerileri

      soyle diyor bridgestone :

      Lastik ömrü konusunda, Brisa A.Ş. olarak, JATMA (Japan Automobile Tyre Manufactures Association = Japon Otomobil Lastiği Üreticileri Derneği) tarafından yapılan açıklamayı takip etmekteyiz.

      JATMA’nın açıklamasına göre;

      “Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise, gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu