Haberler

Çöldeki roket




Venturi Buckeye Bullet jenerasyonunun 3. üyesi (VBB-3) 2013’ün ilk yarısında üretilmişti ve hedef aynı yıl Eylül ayında rekor kırmaktı ancak kötü hava şartları nedeniyle iptal edilen rekor denemesi 2014 ve 2015 yıllarında da istenildiği gibi sonuçlandırılamadı.

İşler geçtiğimiz hafta yön değiştirdi ve Bonneville Tuz Düzlüğü’nde rekor denemesi için uygun koşullar oluştu. VBB-3 burada 549.43 km/h gibi sınırları zorlayan bir ortalama hıza erişti.

17.7 km uzunluğa sahip platformda 1’er saat ara ile her 2 yönde yapılan denemelerde     Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) hakemlik yaptı. Rekor ise tarihe geçti.

Roger Schroer’in direksiyona oturduğu bu canavar 3000 beygirlik bir elektrik motora sahip. Bu motoru ise Venturi ve Ohio State Üniversitesi mühendislik öğrencileri ile birlikte geliştirdi. Sadece lityum demir fosfat yapısına sahip batarya 1.6 ton ağırlığında, aracın toplam ağırlığı ise 3.5 ton.

Bu deneme sırasında hava şartları tam olarak mükemmel olmasa da gelecek sefere Venturi uygun koşullar yakalanırsa ve vites oranları artırılırsa hedefi 644 km/h olarak belirledi. Yakın gelecekte olmasa da Venturi’nin hesabına göre VBB-3 tüm iyileştirme ve geliştirmelerden sonra 708 km/h sürate ulaşabilecek potansiyele sahip.

Dünya’nın en hızlı elektrikli aracı, yapısı sebebiyle bizim günlük yollarımızda gidemeyecek olsa da gelişimini merakla takip etmeye devam edeceğiz.

Herkese keyifli ve güvenli sürüşler !

 

 

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu