Haberler

Jaguar Bilimkurgu Filmlerini Hayatımıza Taşıyor




Jaguar-Land Rover, daha önce tanıttığı, bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi duran transparan gövde teknolojisinin kullanımını genişletiyor.

Üretici, bu yılın başında transparan kaput teknolojisini göstermişti. Bu teknoloji off-road koşullarında ön tekerleklerin konumunu belirlemeyi kolaylaştırıyordu. Firma, bu teknolojinin kullanım alanını geliştirerek “360 Virtual Urban Windscreen” teknolojisini tanıttı.

Kalın A sütunları görüş açılarını daraltarak sürüş güvenliğini düşürüyordu. Fakat Jaguar-Land Rover’ın yeni teknolojisi sütunların arkasında ne olduğunu göstererek bu soruna çözüm getirmiş. Teknoloji otomobilin dışındaki kameralardan gelen  görüntüyü sütunlardaki ekranlara(retroreflector) yansıtarak çalışıyor ve böylece kör nokta sorunu çözülmüş oluyor.

Ayrıca teknoloji ön camın tamamını Head-up Display’e dönüştüren sistemi de içeriyor. Bu sistem yoldaki potansiyel tehlikeleri işaretleyerek(yaya,bisikletli vs.) sürüş güvenliğini arttırıyor. Ayrıca bu Head-up Display oldukça havalı “ghost car” özelliğine de sahip. Bu sistem yarış oyunlarındaki ghost car’a benziyor ve bilmediğiniz yollarda bu sanal aracı takip ederek navigasyon kullanımını kolaylaştırıyor.

Teknolojinin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=c98h41TkREA?rel=0&w=560&h=315]

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu