Haberler

2017 Land Rover Discovery




Land Rover nihayet beşinci nesliyle Paris Otomobil Fuarı’nda yüzünü gösterdi. Tamamen yeni bir platform ve yeni bir tasarım ile gelen Discovery, Land Rover detaylarıyla donatılmış durumda ve elbette off-road yönü de apaçık ortada.

Modelin yeni görünüşü Land Rover’ın tasarım anlayışını korumakla birlikte daha sofistike,  daha şık ve daha pürüzsüz. Model, önceki LR4 modelinin dışında göze çarpan kutu formundaki hatları çoğunlukla aşmış gibi.

LED farlar ve daha çekici ön ızgara bu yeni tasarım anlayışının merkezinde bulunan iki etken; hatta yeni Discovery’nin, lüksün sembolü olan kardeşi Range Rover’ın yanında bile şık ve agresif durduğunu söyleyebiliriz.

12 farklı jant seçeneği ve daha akıcı LED stop lambaları ile birlikte yeni tasarım yan panellerden arkaya doğru devam ediyor. Tek parçalı bagaj kapağı ana gövde ile sorunsuz bir şekilde entegre oluyor ve kullanım kolaylığı da sağlıyor.

İç kısımda, daha akıllı bir paket gözlemliyoruz. Yeni koltuk katlama teknolojisi ve merkezde bulunan kontrol panelindeki dokunmatik ekran göze çarparken, ekrana telefonunuzu rahatça bağlayıp, telefonda bulunan bir uygulamayı dokunmatik ekranda rahatça kullanabiliyorsunuz.

Kaputun altında 2 farklı motor seçeneği bulunmakta. Alıcılar 254 beygirlik 3.0 litre turbo şarjlı V6 dizel motoru veya 340 beygirlik, otomobili 0’dan 100’e 6.9 saniyede çıkarabilen 3.0 litre V6 motoru tercih edebilirler. İki motor seçeneği de sekiz ileri otomatik şanzıman ile alınabiliyor.

Her Land Rover modeli gibi Discovery de off-road genleriyle inşa edilmiş. Gelişmiş bir süspansiyon mimarisi ve hıza bağlı elektrik takviyeli direksiyon ile her türlü arazi koşuluna uyum sağlayabilir. Gelişmiş All-Terrain Progress Control (ATPC) sayesinde Discovery, 34 dereceye varan bir yaklaşma açısına ve 30 derecelik bir kalkış açısına sahip.  Discovery’nin her zamankinden daha yetenekli olduğunu söyleyebiliriz.

Elbette tüm bu güzelliklerin bir de bedeli var. Land Rover Discovery SE’nin 3.0 litrelik süperşarjlı versiyonu yurtdışında $49.990‘dan başlıyor. (Türkiye fiyatını siz tahmin edin.) Opsiyonel HSE paketli, aynı motora sahip ve birkaç donanım eklenmiş bir diğer model ise $56.950. Aynı pakete sahip turbo dizel opsiyonu ile bu araç biraz daha pahalıya, $58.950‘ye satılıyor. HSE Luxury paketli modeller ise bunlardan çok daha pahalı; benzinli modeli $63.950 ve dizeli $65.950.

Discovery’nin yıl dönümünü kutlamak amacıyla Land Rover, First Edition adını verdiği özel bir pakete sahip versiyonu $73.950‘den satışa çıkarıyor. Model aynı 3.0 litrelik süperşarjlı V6 340 beygirlik motor ile satışa sunulurken yalnızca 500 örneği Amerika için ayrılmış durumda.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu