Haberler

Giulia Veloce gün yüzüne çıktı




Standart Giulia modelleri ile canavar Quadrifoglio modelinin arasında yer alan Veloce, bu hafta itibariyle satılmaya başlandı. Bu hafta Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan modeli Blue Misano renkle ve 2.0 litrelik 280 beygir gücündeki benzinli turbo motorla donatılmış. Otomobilin 2.2 litre hacminde 210 beygir güce sahip bir dizel versiyonu da olacak.

Motor seçiminiz ne olursa olsun Veloce modeli standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ile geliyor. Aracın arkasında bulunan Q4 logosu bunu belirtiyor. Ayrıca sekiz ileri otomatik şanzıman da standart. Elimizde performans ile ilgili çok fazla ayrıntı yok fakat dizel ünitenin 470 Nm tork, benzinli versiyonun ise 400 Nm tork üreteceği söyleniyor.

Aracı standart Giulia modellerinden ayıran özellikler ise dış tasarımda kendini belli ediyor. Quadrifoglio modeli ile benzer bir gövde tasarımı ve opsiyon olarak alınabilen 19 inç ebadında jantlar dikkat çekiyor. İç kısımda ise otomobil, spor koltuklar ve direksiyon simidi ile standart modelden ayrılıyor. Konsolun çeşitli yerlerinde kullanılan alüminyum detaylar ise kabinde göz alıcı duruyor.

Giulia Veloce, standart olarak 6.5 inç ekran ve çift bölge klima sistemi ile gelecek. Güvenlik tarafında ise, acil durum fren sistemi, çarpışma önleyici ve şerit takip sistemi bulunuyor.

Veloce modelinin yanı sıra Alfa Romeo, aracın daha tutumlu modelini de satışa sunacak. 2.2 litrelik dizel motora sahip olacak olan bu model, 180 beygir güç üretecek. Sadece Giulia ve Giulia Super donanım seviyesiyle alınabilecek bu seçenek, 4.2 litrelik ortalama tüketime sahip. Araç bu veriyi, EGR valfine, 205/60/R16 ebadındaki lastiklere ve gövdesinin 5 mm alçaltılmasına borçlu. İyi haber ise aracın ekonomik olmasının yanında hızlı olduğu. 0-100 km/s hızlanmasını 7.2 saniyede gerçekleştiriyor. Son hızı ise 230 km/s.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. 2.2 litre nedir yav ? Babalar gibi 1.3 multijet varken vergi mağduru yapmışlar arabayı.
    Tamam vurmayın. Bunu birinin yapması gerekiyordu. 😀

  2. 2.0 , 280 beygir olanı yollarda görürüz büyük ihtimal. Keşke tipi de az düzgün olaydı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu