Haberler

Volkswagen, I.D. ile geleceği şekillendirecek




Dün basına kapılarını açan Paris Otomobil Fuarı, ağırlıklı olarak otomobil üreticilerinin elektrikli teknolojilerine sahne oluyor. Fuarda yenilikçi konseptlerini sergileyen markalardan biri olan Volkswagen, I.D. adını verdiği elektrikli modeli ile gelecekteki otomobil kavramını şekillendirmeye kararlı.

Volkswagen’in yeni oluşturduğu Modular Electric Drive (MEB) platformu üzerine inşa edilen I.D., markanın ikonik tasarım dilini ortaya koyuyor. İyi kamufle edilmiş LED farlar, tavanı bütünüyle saran panoramik cam tavan, arka kapıya gizlenmiş B sütunu gibi detaylar yenilikçi otomobile farklılık kazandırmış. Volkswagen I.D.’de geleneksel yan aynaların yerine çamurluklara entegre edilen görüş kameraları kullanılmış. Bu kameraların aynı zamanda araca otonom sürüş kabiliyeti kazandırdığı ifade ediliyor.

Volkswagen I.D.’nin iç mekanında da yenilikçi felsefe aynen devam ettiriliyor. Dörtlü flaşör dışında herhangi bir fiziksel düğmesi bulunmayan aracın direksiyonunda yer alan Volkswagen logosuna dokunulduğunda direksiyon ön konsola gizleniyor ve araç otonom sürüşe hazır hale geliyor. Multimedya ve klima gibi işlevlerin kontrolleri kapıların iç kısmında yer alan ekran aracılığıyla gerçekleştirilirken vites seçenekleri ve dönüş sinyalleri ise sürücünün önündeki ekrandan kontrol edilebiliyor.

Volkswagen I.D.’nin arkasında 125 kW (168 HP) gücünde bir elektrik motoru yer alıyor. Tek ileri şanzımana sahip olan araç 100 km hıza 8 saniyede ulaşırken saatte maksimum 159 km hız yapabiliyor. Volkswagen, I.D.’nin Amerika’da yapılan testlerinde yaklaşık 400 kilometre menzile ulaştığını ancak Avrupa’da bu menzilin 600 kilometreye kadar artabileceğini söylüyor. Bu değerler Alman üreticinin menzil konusunda Tesla’ya ciddi bir rakip olabileceğinin işareti olabilir.

2020’de satışa sunulması planlanan Volkswagen I.D.’nin fiyatı konusunda temkinli yaklaşılsa da aracın Golf modeli ile aynı fiyatlarda satışa sunulması hedefleniyor. Kısa vadede bu hedef oldukça zor görünse de bu tarihe kadar elektrikli otomobillerin yaygınlaşması, I.D.’nin günümüz C segmenti otomobiller ile eş değer fiyat etiketine sahip olmasını kolaylaştırabilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Elektrikli araçların geleceğini bilmek güzel.

    Ama ulaşılabilirlik ve gelişim açısından BMW ipi göğüsledi. 2020'de VW piyasaya yeni adım atacakken BMW i3'ün ve i8'in yeni kasalarını piyasaya sürecek.

    Araya şöyle i5 adında sedan bir model çıkartsalar hiç fena olmaz.

    Zaten ActiveHybrid motorlarından insanlar son derece memnun. Son 6 aydır ülkemizde satışa sunulan BMW X5 40e ve 740e 2.000 cc motor desteği ile ne kadar iyi işler çıkartılabileceğini göstermiş durumda.

    Volkswagen'e başarılar dileyelim.

  2. Şuan ki araçların elektronik aksamlarından bile doğru düzgün anlamayan yetkili servis elemanlarının eline elektrikli aracı verip, arıza çıkması halinde onarılmasını beklemek gerçekten beni elektrikli araçlar açısından şüpheye düşürüyor. Ülkemizdeki servis hizmetleri ve elemanların kalitesi ortada. Bizim millet eğitilmeyi de pek sevmiyor. Garanti bitse bile elektrikli aracı sanayiye götüremeyiz, malum orada onun dilinden hiç kimse anlamaz. Yetkililer bu işte tekel olduğu vakit yedek parça ve bakım fiyatları ne hale gelir düşünmek bile istemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu