FeaturedHaberler

2017 Honda Civic Hatchback Paris’te tanıtıldı




Tamamıyla yenilenen onuncu nesil Avrupalı “Honda Civic”, 2016 “Paris Otomobil Fuarı”nda resmi olarak tanıtılarak Type R’ın yanında sergileniyor.

Her açıdan değişen yeni “Honda Civic”, daha agresif hatlara, yeni bir platforma ve en merak edilen konu olan yeni turbo beslemeli VTEC motorlara sahip. Bu değişimlerin yanında değişmeyen tek şey ise Honda Civic için Japon üreticinin yarattığı kavram; ” Tüm insanlar için bir araba, dünya için bir araba”.

Temelden tasarlanmış otomobilde yeni süspansiyon sistemi ve düşük bir ağırlık merkezi bizi bekliyor olacak. En önemli yenilik olan turbo beslemeli motorlardan 1.0 litre üç silindirlik ünite 130 beygir güç üretecek. Bunun yanında 1.8 litrelik motorun yerini alacak olan diğer seçenek, 1.5 litrelik turbo beslemeli ünite 182 beygir güç üretecek. Bu motorların 6 ileri manuel ve CVT otomatik şanzımanla beraber alınabileceğini söylemek gerek.

Bilindiği üzere daha büyük bir gövde daha iyi yaşam alanı anlamına gelir. Yeni civic sahipleri daha iyi arka yolcu yaşam alanı ve daha iyi görüş açısı elde edecekler. Ayrıca 30 mm kadar alçak kullanım pozisyonu bu ferahlığın yanında sportiflik de katmıyor değil.

Japon üretici yeni Honda Civic Hatchback için Avrupa’da “şirketin satış ve üretim potansiyeli için önemli bir yükseliş” olduğunu söyledi. Yeni Honda Civic Birleşik Krallık’ta üretilecek ve dünya çapında 70’ten fazla ülkeye ihraç edilecek.

 

 

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Ön panjur ve far bölümü fazla kalabalık duruyor :/ Akşam düğüne gidecek bayanlar gibi abartı bi makyaj 🙂 Tasarımın genelinde bir bütünlük yok çok fazla hareketli hat var A sutüna kadar kalk gidelim diyor C sütunundan sonrası otur *ok yeme nereye dermişçesine bir hava var. Gözle görünce belki fikrim değişir ama bu fotoğraf açılarıyla gözüm tutmadı….

  2. Nedense 1.6 atmosferiği bi tek bize çakıyorlar 1.0turbo gelmeliydi en başta Honda Türkiye insanları kazıklamaktan başka bir şey yapmıyor 12-13senede bi motor değişmez mi?

  3. HB yapacaz die mundar etmişler arabayı, sedana liftback bagaj yapıp ona HB deseler bundan daha randımanlı olurdu bence

  4. İlk fotoğrafa bakıyorum da bu aracın yüksekliği biraz fazla gibi geliyor. Az daha yükselse crossover ligine geçecekmiş gibi bir izlenim veriyor.

  5. 1.5T 182 BG ile mini typer olur zaten inşallah scirocco da olduğu gibi apaçilerin eline düşmez.

  6. Bu araba ortalığı gerçekten yıkıp geçmeli. Turbo motor seçenekleri de çok iyi. Performans konusunda kimseyi üzmemeli. Sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum.

  7. Apaçilerin eline düşmemesi mümkün mü be abi Civic bu illaki düşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu