FeaturedHaberler

Aile büyüyor: Yamaha Tracer 700




Japon motosiklet devi Yamaha’ya dünya çapında başarı getiren MT serisi, yeni Tracer 700‘ün de aileye eklenmesiyle genişlemeye devam ediyor.

Daha dik oturuş pozisyonuna ve geliştirilmiş mekanik parçalara sahip model, yüksek uzun yol kabiliyetiyle “naked” MT-07’den ayrılırken, halihazırda satışta olan 900 cc’lik MT-09 Tracer’ın altında konumlandırılıyor.

Yeni Tracer 700’ün abisiyle aynı aileden olduğu açıkça anlaşılsa da, detaylara inildiğinde ön farları ve karenajlarındaki farklılıklarla 900’lük modelden ayrılıyor.

6
1450 mm’lik aks aralığı uzun yolculuklarda stabiliteyi garantiliyor.

MT-07’in 75 beygirlik güç ünitesi hiçbir değişikliğe uğramadan Tracer 700’de yerini almış, fakat 50 mm daha uzun bir arka maşa kullanılarak motosikletin aks aralığı 1450mm‘ye çıkarılmış. Yamaha’dan yapılan açıklamaya göre uzatılan dingil mesafesi, artçı selesi ve ek bagajla yapılan yolculuklarda stabiliteyi arttırıyor. Süspansiyonlar da motosikletin değişen şasi geometrisine uyum sağlaması için farklı ayarlanmış.

Yamaha’nın basın bülteninde dikkat çeken ayrıntılar ise şöyle:

“Yeni Tracer 700’ün DNA’sına ‘heyecan’ işlendi. Kompakt ve hafif tüp şasi, geniş ölçüde kabul gören MT-07 platformundan türetildi. MT-07 sahip olduğu bu minimalist teknoloji sayesinde, çevik yol tutuşu ve esnek karakteriyle kısa sürede başarıya kavuşmuştu. Tracer 700’ün yeni şasisiyse, motosikleti sporcu köklerinden ayırmadan, çok yönlülüğü ve konforu arttırıyor.”

5
Tracer 700’ün MT-09 ile aynı aileden olduğu açık, onu farklı kılan ise detayları.

“Tracer 700’de kullanılan 50 mm daha uzun arka maşa ile elde edilen 1450 mm’lik dingil mesafesi, özellikle 2 kişiyle ve bagajla yapılan yüksek süratli sürüşlerde, motosikletin stabilitesini arttırıyor. Tracer 700’ün uzun yol kabiliyetine uygun olacak şekilde yeniden ayarlanan ön ve arka süspansiyonları, 130 mm’lik çalışma aralığına sahip ve her şartta pürüzsüz ve esnek bir karakter sunuyor. ABS‘nin standart sunulduğu ve önde 282 mm’lik çift disk ve dört pistonlu kaliperlere arkada 245 mm‘lik disklerin eşlik ettiği fren sistemi, güçlü ve hassas bir frenleme performansı sergiliyor.”

“196 kilogramlık sınıf lideri ağırlığın da eşlik ettiği şasi geliştirmeleri Tracer 700’ün her virajda heyecan yaşatacağını garantilerken, motosiklet orijinal Yamaha aksesuarlarıyla donatıldığında ise gerçek bir uzun yol makinesine dönüştürülebiliyor.”

Kırmızı, mavi ve siyah renk seçenekleriyle Yamaha bayilerinde yerini alan Tracer 700, 31.900 TL‘den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor.

OTOPARK.com olarak, belki önümüzdeki haftalarda sürpriz bir inceleme yapabiliriz!

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Motorsiklet anahtarlarinda da araba anahtarlari gibi bir reform yapsalar cok guzel olacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu