Haberler

Yeni Fuso eCanter yollara düşmeyi bekliyor




Japon ağır endüstri markası olan “Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation” yeni modelini 2017 yılına sakladı. 3. jenerasyon tamamen elektrikli hafif yük kamyonu olacak bu modelin adı ise eCanter.

Yakında kullanıma sunulacak olan bu elektrikli kamyon önceki jenerasyonlarına göre birçok değişikliğe de ev sahipliği yapıyor. Üzerinde görsel ve teknik olarak birçok geliştirme yapılan bu modelde LED farlar, aydınlatmalar ve dokunmatik ekran da yenilenen donanımlar arasında.

eCanter’in güç ünitesi de 248 beygir ve 380 Nm tork verecek şekilde ayarlanmış. Kamyonun kalbi olan 70 kilowattlık su soğutmalı lityum piller ise 3 parça halinde aracın 2 yanına ve kabin altına yerleştirilmiş. Fuso’ya göre yüksek sıcaklığa ve uzun ömre sahip olan bu bataryalar tek şarjla 100 km menzile sahip olacak.

Hızlı şarj opsiyonu da bulunun eCanter hızlı şarj ile 1 saatte %80 dolum yapabiliyor. Normal şarj ile pillerin dolması ise 7 saat sürüyor. 4630 kg yük taşıyabilen eCanter daha küçük batarya seçimi ile yükleme kapasitesini artırabilirken, menzilini azaltmış oluyor.

Önümüzdeki yıldan itibaren Avrupa, Japonya ve Amerika‘da sınırlı sayılarda görebileceğimiz eCanter taşımacılık konusunda da gelecekte oldukça doğa dostu ve ekonomik olma hedefiyle yola çıkmış, bize de desteklemek düşer…

Siz de haber ile ilgili yorumlarınızı haberin altına yapabilirsiniz…

Herkese eğlenceli ve güvenli sürüşler !

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hybrid olsa çok güzel olurdu ama tam elektrikli zor iş. Amacı heran yola hazır olmak olan bir aracın menzil sıkıntısı da olmaması lazım. He günlük 100 kilometreden fazla kullanmıyorum ben diyen adam için muhteşem. İş bitti mi tak şarja yarına hazır olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu