Haberler

Faraday Future’ın ilk modeli için gizemli teaser!




Otomotiv devleri Tesla’nın başlattığı elektrikli otomobil akımına ayak uydurmaya çalışırken, Faraday Future gibi yeni markalar da sessiz sedasız çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda FFZERO1 adlı konsept otomobilini ortaya çıkaran marka, piyasaya sunacağı ilk modeli hakkında kısa bir teaser yayınladı.

Arkasına Çin’li milyarderlerin desteğini alıp yola çıkan Amerika merkezli Faraday Future, CES 2016 fuarında ilk seri üretim modeli olan elektrikli SUV otomobilinin ipuçlarını paylaşmıştı. Halihazırda yol testleri süren prototip ile ilgili yayınlanan gizemli teaser’da otomobilin sessizliğine vurgu yapılıyor. “Motorun sesini duyamıyorum.” şeklinde başlayan video, bu soruya karşılık “Öyle gerekiyordu.” cevabı ile sonlanıyor. Ayrıca otomobilin Nevada çöllerindeki test sürüşlerinden görüntülere de videoda yer verilmiş.

Öte yandan Faraday Future’ın Nevada’da kuracağı dev fabrikanın inşaatı da son sürat devam ediyor. 1 milyar dolar yatırım yapılması planlanan, yaklaşık 3.600.000 metrekarelik dev fabrikada toplam 4500 kişi çalışacak. Gelecekte Tesla’nın ciddi rakiplerinden birisi olması beklenen markanın yollara çıkacak ilk modelinin örtüsünü Ocak 2017’de düzenlenecek CES 2017 fuarında kaldırması bekleniyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bunlar süper haberler. Fiyatlar hala çoğu kullanıcı için yüksek ancak rekabet elbette fiyatları aşağı çekecek ya da daha uygun, maliyeti düşük, dolayısı ile fiyatı düşük otomobiller görmemize sebep olacaktır. Rekabet iyidir. Çakallık yapıp da, daha doğrusu ortaya rakip diye görünüp de arkadan kartellik yapmasınlar da…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu