FeaturedHaberler

Mazda MX-5 RF üretimi başladı




Mazda’nın küçük spor otomobili Mazda MX-5, RF (Retractable Fastback) versiyonu ile Paris Otomobil Fuarı‘nda otomobil tutkunlarının karşısına çıktı.

Sıradan MX-5’te kullanılan bez tente yerine “hard top” tavana yer verilen MX-5 RF’te; tavan tamamen kapatıldığında, sürücü ve yolcu bölümündeki paneller elle sökülebiliyor. Bu sayede Spider” görünüme kavuşan MX-5 RF, ucuz 911 Targa hissiyatı veriyor.

2017-mazda-mx-5-rf-4

10 km/s hıza kadar açılıp kapanabilen “hard top” tavanın açılması ve sökülen panellerin bagaja atılmasıyla MX5-RF’in bagajında sadece 130 litrelik kapasite kalıyor. BOSE ses sistemini ve deri döşemeleri standart olarak sunan MX-5 RF, manuel veya otomatik vites seçeneği ile satın alınabiliyor.

Japonya’nın Hiroşima kentinde üretimine başlanan MX-5 RF, 2017’nin ilk aylarında Avrupa ve Kuzey Amerika‘da satışa sunulacak.

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Ağırlık dağılımı değişmeden üretilecek olması dahada bir heyecanlandırıcı cidden 🙂

  2. Çeviride sıkıntı var sanırım yabancı kaynaklarda bagaj hacminin sabit kaldığı yazıyor. Soft topda 130 litre bagaj var zaten.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu