Haberler

2017 Ford Fiesta WRC kendinden emin




2017 Ford Fiesta WRC, İspanya’da gerçekleşen sezon öncesi testlerinde kameralara yakalandı.

2017 sezonunda katılaşan kurallar nedeniyle aerodinamik olarak daha özgür tasarımlar bizleri beklerken, haberimize konu olan Fiesta WRC‘de bu değişimlerden bazılarını görebiliriz.

M-Sport firmasının tasarladığı kite sahip olan Fiesta WRC; agresif ön rüzgarlık, devasa arka difüzör ve kartondan yapılmışa benzeyen arka rüzgarlığıyla dikkat çekerken, şişkin çamurluklarıyla birlikte 55 mm genişlemiş.

1.6 lt dört silindirli turbo motora yapılan geliştirmeler sayesinde 60 BG güçlenerek diğer WRC otomobilleri gibi 380 BG‘e ulaşacak olan Fiesta WRC, videoda da duyulabileceği üzere sinirli bağırışlar ve homurtularıyla dikkat çekiyor.

Ford’un teknik destek verdiği fakat maddi kaynak sağlamadığı M-Sport markasının imzasını taşıyan test otomobiliyle ilgili görüşlerini paylaşan Ford Takım Patronu Malcolm Wilson, görsel olarak harika olduğunu belirttiği otomobilin kendileri için maalesef çok pahalı bir proje olacağını ifade ediyor.

Sezon öncesi; Polo GTi WRC, Toyota Yaris WRC, Citroen C3 WRC ve Hyundai i20 WRC’nin testleri son hızıyla devam ederken yeni sezon 20 Ocak 2017’de Monte-Carlo Rallisi ile başlayacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu