FeaturedHaberler

2017 model BMW 5 Serisi G30 tanıtıldı!




Dün fotoğrafları sızdırılan lüks üst sınıf sedan yeni 5 Serisi, BMW tarafından tanıtıldı. Yeni 5 Serisi sade ve zayıflamış görüntüsünün altında bir dizi yeni teknoloji ve motor seçenekleri barındırıyor.

Alman markanın tasarımcıları yeni 5 Serisi’ni tamamen yeniden yorumlamışlar diyebiliriz. Abisi 7 Serisi’nden ilham alınarak tasarlanan yeni 5 Serisi’nde artık öndeki ızgaralar bile fonksiyonel: Daha fazla aerodinamiye ihtiyaç duyduğunuzda BMW’nin imzası haline gelmiş böbrekler kaburgalarını kapatıyor.

2017-bmw-5-series

Ben 5 Serisi otomobilimi daha sportif almak istiyorum diyenler için M Sport paketi opsiyonu mevcut. Bu opsiyonda M Sport tampon, yan etekler ve genişletilmiş arka tampon dışında yeni spor döşeme mevcut. Yeni dikdörtgen biçimindeki egzoz uçları, alçaltılmış spor şasi ve 19 inç M Sport jantları ile bu otomobil asfaltı ağlatmaya hazır görünüyor.

2017-bmw-5-series-4

Selefine göre yaklaşık 3 santim uzayan yeni 5 Serisinin dingil aralığı da 5 milimetre uzatılmış. Bu da arkada oturan yolcular için daha geniş diz mesafesi demek. Ayrıca selefine göre daha geniş olan yeni 5 Serisi yolcularına daha geniş bir iç hacim sunmaktan da geri kalmayacak.

Bavyera’lı üretici yeni çocuğunda iki yeni motor seçeneği sunacak. Her iki yeni motor seçeneği de 8 ileri otomatik şanzıman ile sunulacak ve xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olacak.

2017-bmw-5-series-13

Yeni 530i, 528i kodlu modelin yerine konumlandırılacak. 2.0 litre turboşarjlı ve 4 silindir olacak bu motor 248 beygir güç ve 350 Nm tork üretebiliyor. Yeni BMW 528i, 0-100 km/h hızlanmasını arkadan itişli versiyonu ile 6.0 saniyede, xDrive versiyonu ile 5.8 saniye gibi kısa bir zamanda tamamlıyor.

2017-bmw-5-series-29

Bir diğer yeni motor ise bu otomobil için sunulan en güçlü motorlardan biri. 540i model numarasına sahip olan yeni modelde 3.0 litrelik sıralı 6 silindir bir turbo motor kullanıyor. Bu motor 335 beygir güç ve 450 Nm tork değerlerine sahip. Arkadan itişli 540i 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlarken, xDrive versiyonu ise yalnızca 4.7 saniyede tamamlıyor.

2017-bmw-5-series-7

Azalan ağırlığı ve yeni şasi teknolojisi ile yeni 5 Serisinin sürüş dinamiklerinin de gelişeceği aşikar. Örneğin; yeni 5 Serisinin “Adaptif Sürüş Sistemi”, “Dinamik Süspansiyon Kontrolü“ne sahip. Bu sistem viraj demirlerini elektrikli motorlar eşliğinde, eski hidrolik sisteme nazaran daha hızlı bir biçimde ayarlıyorlar.

2017-bmw-5-series-42

Direksiyon vasıtasıyla arka tekerleklere de hükmetmeyi sağlayan “Entegre Aktif Direksiyon Sistemi” ise, yedinci nesil 5 Serisinin yalnızca xDrive modellerinde sunulacak.

2017-bmw-5-series-41

Şerit Takip Sistemi ve Trafik Yoğunluk Yardımcısı sayesinde yeni 5 Serisi yarı otonom sürüş yeteneklerine de sahip. Yeni sistemler ve yardımcılar sayesinde yedinci nesil 5 Serisi sürücüsüne ihtiyaç duymadan aynı şeritte kalabiliyor ve dur kalklar ile başa çıkabiliyor.

BMW 7 Serisi’nde tanıtılan iDrive 6.0 ile gelecek olan yeni 5 Serisi, abisinin sahip olduğu özelliklerin hemen hepsine sahip olacak. Üstelik bunlara el hareketlerinizle radyoya ya da navigasyona hükmedebilmeniz de dahil.

2017-bmw-5-series-17

Yeni 5 Serisi BMW tarafından tanıtıldı fakat henüz fiyatları açıklanmadı. Fiyatını tahmin edemesek de, otomobilin trafikte kolayca fark edileceği ve tüm gözlerin onda olacağı aşikar gözüküyor.

https://www.youtube.com/watch?v=PGE540vN1VA

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Ulan bu kasa 2010 da tanıtıldı adamlar bu kasaya o kadar güveniyor ki siluetini değiştirmediler.Aslında bu kasa makyaj kasası olarak sunulsaydı daha mantıklı olurdu

  2. arkası 40. yıl 3 serisi önü ve yanı 7, ben şahsen beğendim çok sportif olmuş bu araç yeni Eyi yer

  3. 7 serisinde kullanılan I-drive 5 diye biliyorum 6 değil yanlışım varsa düzeltin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu