Haberler

Mountune ile +80 beygir!




Fiesta ST, ulaşılabilir bir hot hatch olmasının yanı sıra, sadece hot hatch olduğu için bile oldukça sevilen bir otomobil olma özelliğine sahip. Elbette ki en hızlı hot hatch değil, ancak bu kıvrak canavarı biraz daha güçlendirmek mümkün. Mountune’ün Fiesta ST için hazırladığı turbo kiti sayesinde, Ford’un en küçük hot hatch otomobili, tekerleklere tam olarak 280 beygir güç aktarabilecek.

Mountune’ün daha önce piyasaya sürdüğü Focus ST MRX kiti gibi, Fiesta ST MRX kiti de daha büyük bir turbo ve beraberinde gelen ECU ayarlamalarından oluşacak. Fabrika çıkışlı egzoz manifoldunun üzerine yerleştirilecek Garret GT2554R turbo ile birlikte Mountune tarafından geliştirilen Fiesta ST’ler, standart modelinden tam olarak 80 beygir daha fazla güç üretecek. Mountune, bunun yanı sıra müşterilerine isteğe bağlı ek modifikasyon ve performans attırma imkanları da sunacak. Mountune’ın ABD geneli işlemlerinden sorumlu Ken Anderson’ın açıklamalarına göre, ek performans iyileştirmeleri ve modifikasyon seçeneklerinin ne olacağı, bu yılın sonunda Fiesta ST MRX kiti satışa sunulduğunda belli olacak.

Satışa sunulacak kit sayesinde üretime geçememiş Fiesta RS’e yaklaşmak biraz daha mümkün olacak. Bildiğiniz üzere, Fiesta RS büyük umutlarla ve heyecanla bekleniyordu. Geçtiğimiz Ocak ayında bir Ford mühendisinin yaptığı ve şirketin ağır toplarının böyle bir fikre sıcak bakmadığı açıklamalarından sonra, Fiesta RS fikri sadece bir hayal olarak kaldı.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu