Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

9 Madde ile Daha İyi Park Edin




Park etmek günlük hayatımızın bir rutini haline geldi. Bugün, bu rutini nasıl daha güvenli ve kolay hale getirebileceğimize bakacağız.

1- Çok Yaklaşmayın

durex_car_parking_climax

Sürücülük marifetlerinizi konuşturup çok dar bir yere girmek başınızı ağrıtabilir. Park sensörü kullanmayan veya daha acemi kullanıcılar dar alanlardan çıkarken zorlanıyor. Bu nedenle park ederken diğer araçların da güvenli bir şekilde çıkış yapıp yapamayacağını düşünmekte fayda var.

2- Kapılara Dikkat

Özellikle AVM’lerde kısıtlı park alanlarından dolayı otomobiller olabildiğince yakın park ediyor. Şüphesiz ki bu da zaman zaman kazalara yol açabiliyor. Belki de onlardan en çok rastlanan hızlı ve dikkatsiz kapı açılması sonucu yandaki araca hasar vermek. Dikkat edilmesi gereken bir konu.

araba kapısı çarpma ile ilgili görsel sonucu

3- Çıkışınız Kolay Olsun

Genelde çoğu sürücü park yerlerine ” kafadan ” girmeyi tercih ediyor. Bu işlem kimi zaman size zaman kazandırsa da acil durumlarda geri dönüşü olmayan zorluklar getirebilir. Otomobilinize ne zaman hangi koşullarda ihtiyaç duyacağınızı bilemezsiniz. Bu yüzden acil durum eğitim bilgilerinde de söylediği üzere daima çıkışınızı kolay halde tutacak şekilde park edin.

reference_dundrum_carpark_2

4- Sensörler

Teknolojinin getirdiği en büyük kolaylıklardan olan park sensörleri günümüzde çoğu araçta mevcut. Sürücülerinin işini büyük ölçüde kolaylaştırdığı bir gerçek. Ancak unutmamak gerek ki onlar da hatasız çalışmıyor. Yaklaşmakta olduğunuz cisimi algılayamadığı yada olması gerekenden daha az sinyal verdiği durumlarda aracınıza zarar verebilirsiniz. Park ederken gözlem yapmayı da unutmayın !

baris-inselel

5- Aceleye Gerek Yok

Her ne kadar sürücülük yıllarının başında olan kişilerde daha fazla görülse de olması gerektiğinden daha hızlı park etmek, olumsuz durumlar ortaya çıkarabilir. Trafiği mümkün olduğunca az engellemeye çalışın. Ancak tek şeritli sokaklar gibi dar yollarda arkanızdaki otomobilleri bekletmeniz olası. Bu sizi telaşlandırmasın. Dikkatsizce yapacağınız hızlı bir park, otomobilinize hasar verebilir. Çalınan kornaları daha az umursayıp, paniklemeyin.

nocanvas_panik-bozukluk-n1ua2

 

6 – Kaldırım

Ülkemiz kaldırımları genel olarak oldukça yüksek. Çoğu sürücünün başına geldiği üzere park ederken meydana gelen sürtmeler, lastik ve jantlarınıza hasar verebilir. Bu durumun sizi görsel olarak üzmesi ile beraber lastiklerinize hasar vermek güvenlik sorunlarına da yol açabilir.

kaldirim_-833384

7 – Başkaları da var

Özellikle AVM’lerde birden fazla otomobilin park edebileceği boşluklara uygunsuz şekilde park eden sürücüleri görüyoruz. Her ne kadar aceleniz olsa da kaldırılmış silecekler ile karşılaşmak istemiyorsanız size ayrılan park alanlarına uygun olarak park etmelisiniz.

Bad Driver on Parking - Strangely Parked Car on the Parking. Top View Illustration.

8- Uygun bir yer

Geç olsun güç olmasın diye bir söz söylemiş atalarımız. Otomobilinizde aklınızın kalacağı uygunsuz bir yere park etmektense biraz daha vakit harcayıp daha iyi bir park yeri bulun. Sokak köşeleri, park girişleri, ağaç altları gibi yerlerden kaçının.

car-park-house-03

9- Not Edin

Hepimiz zaman zaman park ettiğimiz yeri unutuyoruz. Özellikle çok katlı ve numaralı otoparklarda otomobilinizi bulmak bir işkence olabiliyor. Siz işin kolayına kaçın ve park ettiğiniz yeri telefonunuza not alın. Bu size oldukça zaman kazandırabilir.

hayatini-not-etmek-isteyenler-icin-note-4-incelemesi


 

Siz park ederken nelere dikkat ediyorsunuz ? Bizimle paylaşmayı unutmayın !

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Yararlı ve güzel bir paylaşım olmuş. 3 numaralı tavsiyeyle ilgili olarak hiç bir zaman aracımın burnunu yani ön tarafını trafiğin aktığı, arabaların geçtiği yahut çıkarken manevra yapacakları yere doğru çekmem. Çünkü öyle ya da böyle aracıma biri vuracaksa ön taraf yerine arka tarafa vurmasını tercih ederim. En kötü ihtimalle arka tampon kırılır. Çok sert vurulursa da bagaj kapağı hasar alır. Ama radyatörün, ızgaranın, farların v.s bulunduğu ön kısmı mutlaka araçların geçmediği yere denk getiririm. 9 numaralı tavsiyeye de ufak bir ekleme yapayım; aracı park ettiğim yer mecburiyetten kaynaklı sakat bir yerse sağımda, solumda, ön ve arka tarafımda bulunan araçların plakasını not alırım. Geldiğimde bir kaza durumu varsa ve kamera da yoksa ilk işim bu plakaları tek tek emniyete verip, adres alıp araçlarına bakmak olacaktır.

    1. Muhteşem şekilde bencilce bir yaklaşım seninki. Birincisi önün açıkken çıkmak her zaman en kolayıdır ama sanırım sen sağına soluna bakmadan çıkanlardansın. İkincisi arka arkaya çıkarak görmeden vurabileceğin birinin aracının ön tarafını düşünmüyorsun da kendi arabanın arka tamponunu bagajını düşünüyorsun.

  2. Genelde aynı renkteki araçların yanına park ederim sonuçta beyaz bir arabada kırmızı bir çizik hoş durmuyor 🙂

  3. geçen arkadaşla bir yere gidiyoruz, Tekirdağ ysk nın önünde durdum arkadaş para çekecekti
    yanıma Corolla ile bir abla yanaştı birazda yakındı içinden liseli bebesi indi benim sürücü kapısına kapısını çaktı, indim aşağıya nolcak zaten plastik var diyor velet, peki dedim bunlar gittikten sonra 3 kere sertçe çaktım kapılarına.. nolacak ki

  4. 9)Not almak yerine kolondaki numaranın,sağın solun vs fotoğrafını çekerseniz daha yararlı olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu