FeaturedHaberler

Yeni Camaro ZL-1 ve Nürburgring: “7:29”




Yeni Chevrolet Camaro ZL1 Nürburgring Nordschleife‘de 7 dakika 29.6 saniyelik inanılmaz bir süreye imza attı. Bu süreyi Koenigsegg CCX ile karşılaştırmak gerekirse; 150 hp daha fazla güce sahip olan ve daha hafif CCX Camaro’dan yaklaşık 4 saniye daha yavaş bir tur süresi elde etmişti.

Gücünü 6.2 litrelik süperşarjlı LT4 V8 motordan alan ZL1’ın güç değerleri ise 650 hp ve 881 Nm tork olarak açıklandı. Otomobil, 6 ileri manuel veya videoda izlediğiniz yeni geliştirilen 10 ileri otomatik şanzıman ile satın alınabilmekte.

0-100 süresi net olarak açıklanmadı ancak 4 saniyenin altında olacağı tahmin edilmekte. Son hızı ise henüz bilinmeyen otomobilin Tiergarten inişinde 291 km/h yapabildiğini videoda görmüştük.

Chevrolet’nin açıklamalarına göre kullanılan otomobilin üzerinde ek olarak sadece rollcage bulunmaktaydı. Videoda kullanılan otomobil Magnetic Ride ismi verilen adaptif süspansiyonlara, Performance Traction Management isimli çekiş kontrol sistemine, 20 inçlik güçlendirilmiş jantlara, Goodyear Eagle F1 Supercar 3 lastiklere ve önde 6, arkada 4 pistonlu Brembo frenlere sahip.

İşin ilginç olan tarafı ise ZL1 kendinden çok daha pahalı olan otomobilleri geride bırakmış durumda. 5. nesil Camaro’dan 11.67 saniye hızlı olan yeni ZL1, Porsche 997 911 GT2, Turbo S ve GT3 RS‘ten Nürburgring’te daha hızlı. Son olarak Pagani Zonda F‘i de listeye ekleyelim.

İşin içine rekabet dahil olsa bile kazanan taraf yine Camaro oluyor. ZL1, asıl rakibi Shelby GT350R‘a göre 2.59 saniye daha hızlı.

Otomobilin Ring’teki performansına gelirsek; videoda izlediğiniz kişi aynı zamanda Camaro’nun şasi mühendislerinden birisi olan Drew Cattell‘e göre “Nordschleife’de atılan birçok turda otomobillerin understeer veya oversteer ile önden ya da arkadan kaymaya başladıklarını görürsünüz. Bu tip hareketlerin ZL1’da az yaşanmasının sebebi ise stabil bir şasi ve Magnetic Ride olarak ikiye ayrılmakta. ZL1 neredeyse her virajda sakin kalarak bir sonraki düzlüğe yüksek hızlar taşımayı başardı.”

ZL1 için pist günlerinde kullanılmak için tasarlanmış bir otomobil diyebiliriz.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Amerikan "Muscle Car" dediğimiz otomobillerin Alman rakiplerini geçmeye başladığı bir dönemde yaşıyoruz artık 🙂

  2. Adam ne koldan, nede direksiyonda viteslere komut göndermemiş. Yani tamamen arabaya bırakmış şanzıman kontrolünü. Bu demek oluyorki arki makine insandan daha iyi vites değişim kararları verecek düzeyde. 10 ileri otomatik. yuh be abi.

  3. bu 10 ileri sanzimani gordukten sonra duz vites araba alinmaz oldugunu bir kez daha gormus olduk. Surucu frenleme esnasinda hicbir komut vermeden kendi vites dusurup en guclu oldugu devirde araci tutuyor ve 10 ileri olmasindan cok dogru bir oranlama yakalanmis durumda. Bence gelecekte 10 ileri araclar 100hp dahi olsa cok hizli olacaklar.

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu