Haberler

Yeni Audi A5 ve S5 Cabriolet




Halef – Selef

Selefine göre daha büyük ama ağır olan Cabriolet’in kumaş tavanı 15 saniye gibi bir sürede açılıyor.

Coupe ve Sportback karoserlerin tanıtımından sonra sıra ailenin üçüncü ferdi olan Cabriolet karoserin tanıtımına geldi. Selefine göre burulma sertliği %40 azalan otomobilin ağırlığı da 40 kg azalmış. Buna bağlı olarak olarak 2.0 TDI önden çekişli otomobilin boş ağırlığı 1690 kg olarak ifade ediliyor.

Tasarım ve Genişlik

Keskin çizgileri, ailenin diğer A5/S5 karoserlerini anımsatan tasarımı ve saatte 50 km hıza kadar kontrol edilebilen kumaş tavanı modeli belli eden detaylar arasında yer alıyor. Elektrikli açılabilen kumaş tavan, tam olarak 15 saniyede açılımını tamamlıyor, kapanması ise 18 saniye sürüyor. Dingil aralığının 14 mm artması sonucunda arka yaşam alanında 18 mm ekstra diz mesafesi sunan Yeni Cabriolet, selefine oranla daha konforlu ve oturaklı bir otomobil halini almış. Önde ise ekstra 26 mm omuz mesafesi sunuluyor.

Kullanışlılık

Bilindiği gibi üstü açık modeller kullanışlılık anlamında pek iyi değillerdir; ancak yeni A5 Cabrio’nun selefine oranla 60 litre genişleyerek 380 litreye çıkan bagaj hacmi kompakt hatchback bagajı kadar olmuş ve bunu duymak gerçekten sevindirici. 50:50 oranında yatan arka koltuklar ve sürücü tarafından otomatik olarak açılabilen bagaj kapağı gibi özellikler sunuluyor. Opsiyonel olarak sunulan ‘akıllı bagaj kapağı’ da konfor donanımı olarak göze çarpıyor.

Motor

Motorları Sportback ve Coupe’dekilerle birebir. Bu da demek oluyor ki müşteriler geniş yelpazeli motor seçeneklerine sahip olacaklar. Dört ve altı silindirli motorlardan bütçeye uygun olanlar seçilebilecek. Ailenin motor gamında en yukarda, S5 modelinin 355 beygir güç ve 500 NM tork üreten 3.0L V6 motoru bulunuyor. Bu motor saatte 0’dan 100km/s hıza 5.1 saniyede çıkıyor ve son hızı ise saatte 250 km/s.

 

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu