Haberler

Alfa Romeo Stelvio yüzünü göstermeye hazırlanıyor




Alfa Romeo’nun yakın zamanda tanıtacağı ilk crossover SUV modeli Stelvio, tanıtımından hemen önce son testlerinde yakalandı. Daha önce ağır kamuflaj ile görüntülenen ve o zamanlar tasarım hatları belli olmayan otomobil, görünüşe göre İtalyan markanın Giulia ile başlattığı yenilenme hareketinin önemli bir parçası olacak.

Casus kameraların çektiği görüntülere göre Stelvio’nun genel tasarımı markanın yeni sedan modeli Giulia ile büyük benzerlik gösteriyor. Kamuflajı hafifletilse bile önemli detaylarını gizlemeyi başaran Alfa Romeo Stelvio ile ilgili göze çarpan en önemli şey yuvarlak formdaki çift egzoz borusu. Bu detay her ne kadar ufak gibi gözükse de otomobilin Alfa Romeo’nun geleneksel performans genlerini taşıyacağını gösteriyor.

En büyük rakibi BMW X3’e kıyasla daha büyük ve geniş olacağı ifade edilen Alfa Romeo Stelvio, standart olarak arkadan itiş ya da opsiyonel olarak dört tekerden çekiş sistemi ile sunulacak. Motor seçeneklerinde ise daha önce Giulia’da gördüğümüz 200 beygir gücünde 2.0 litre benzinli ve 180 beygir 2.2 litrelik dizel motorlar yer alacak. Bununla beraber otomobilin performans canavarı Veloce ve Quadrifoglio versiyonlarının da tanıtılması ihtimal dahilinde bulunuyor.

18 Kasım’da başlayacak Los Angeles Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri yapılacak Alfa Romeo Stelvio’nun satışlarının ise 2017’nin ilk çeyreğinde başlaması öngörülüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu