Haberler

İzmit’te son durum




Bugün okulumuzdaki bir kulüp aracılığı ile Hyundai Assan Otomotiv Fabrikası’na teknik bir gezi düzenledik. Fabrikaya ilk girdiğimiz de bir konferans salonuna alındık. Hyundai Assan Otomotiv ve İzmit Fabrikası hakkında bilgiler verildi. Ondan sonra üretim hattında bir gezi yaptık. Boya hattı dışında tüm bölümleri gördük. Kısaca şasinin birleştirilmesinden aracın test edilmesine kadar tüm aşamaları gösterildi. Öncelikle Hyundai Fabrikasında tek bir üretim bandı var. Bu bantta İ20 ve İ10 aynı anda üretiliyor. Üstelik 2016 yılında bunlara bir model daha katılacak.

 

Şimdi gezi sırasında edindiğim bazı şeylerden bahsedeyim:

 

Öncelikle İ20’nin Coupe versiyonunu inceleme fırsatı buldum. Hyundai İzmit Fabrikası’nda stokta bir çok İ20 Coupe mevcut. 5 kapılı İ20 ‘den çok da farklı değil görüntü olarak ama coupe havası var. En azından Hyundai Accent Era Coupeler gibi çirkin değil. Ve ufak dokunuşlar ile çok sportif bir havaya bürünebilir.

 

Fabrika turu sonrası soru-cevap kısmında Hyundai Yetkililerine yönelttiğim sorular ve aldığım cevaplar:

 

– Hyundai İ20 Coupe hangi motor seçenekleri ile satışa sunulacak?

=>Hyundai İ20 ile aynı motor seçeneklerine sahip. Buna ek önümüzdeki yıl Türkiye’de üretimi yapılacak olan 1000 cc 3 silindirli Turbo Benzinli motor da eklenecek. Aynı motor İ20’nin 5 kapılı versiyonuna da gelecek.

 

-Hyundai İ20 Coupe’un Hot Hatch versiyonu gelecek mi?

=>Şimdilik planda yok ama talep olursa gelebilir.

 

-Güncel İ20’ye de İ10 gibi fabrika çıkışlı LPG sistemi ile alabilecek miyiz?

=>Hayır ama talep olursa gelebilir dedi yetkili. Bu arada LPGli İ10’u en çok İtalya’ya satıyorlarmış.

 

-Hyundai’nin 2016 yılında üretimine başlayacağı model hangisi?

=>Bu B segmenti bir Crossover modeli olacak. Yeni model İ10 ve İ20 ile aynı üretim bandında üretilecek.

Hyundai ix20 için tıklayın.

-Hyundai Fabrikası ihtiyacı karşılayabiliyor mu?

=> Fabrika tam kapasite çalıştırılmasına rağmen talebi karşılamakta zorlanıyor. Özellikle de iç piyasada Hyundai İ20 beklenenin çok üstünde bir talep gördüğü için insanlar bayide araç almak için sıraya girmiş durumda.

Yazıyı hazırlayan Twitter editörümüz Berkay KILIÇ’a teşekkür ederiz.

Hyundai i10 testimiz için tıklayın.
Hyundai i20 testimiz için tıklayın.

Not: Resimler alıntıdır.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 2016 da gelmesi beklenen model i20 active olabilir mi? aynı platform sadece biraz daha yükseği olacak gibi. ama benim asıl beklediğim ix25 bu aralar youtube da yeni tanıtım videoları dolaşmaya başladı tasarımı ve iç mekanı çok hoş motor performansı biraz beklentilerin altında gibi ama araç çok hoş görünüyor. türkiye ye ne zaman hangi donanımlarla gelir? b crossover olarak düşünülmüştü ix25, türkiye ye gelirse fiyatı ne aralıkta olur? izmitte üretilir mi bunlar hakkında bilgi alabildiniz mi?

    1. Bu konu hakkında bilgi alamadım.Model hakkında söylenen İ10 ve İ20 ile aynı banttan çıkacağı 2016 yılında üretimine başlanacağı idi sadece.Model adı vs. söz edilmedi.Ama tahminim İ20 Active’den farklı olur çünkü İ20 Active modeli olsa söz edilirdi.Ama bana anlatılanda tamamen yeni bir modelden söz ediliyordu.Ama alt yapı olarak İ10 ve İ20 ile aynı olacak bir model.Bence İX kodlu bir model olma olasılığı yüksek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu