Haberler

Toyota C-HR Bursa Otoshow’da kullanıcılarına sunuldu!




Toyota’nın C-Crossover segmentine yeni bir soluk getiren otomobili Toyota C-HR, Türkiye’de ilk kez Bursa Otoshow’da beğenilere sunuluyor.

Bursa’lı otomobil tutkunlarının yakından inceleme fırsatını bulduğu Toyota C-HR, fuarın en gözde otomobillerinin başında gelirken, ziyaretçilerden tam not almayı başardı. Türkiye’de üretilen Toyota C-HR, Toyota’nın gelecekteki tasarım anlayışının ilk ipuçlarını verirken, gelişmiş teknolojisi, üstün donanımı ve hibrit motor seçeneği ile benzerlerinden hemen ayrılıyor. Bursa Otoshow’da Toyota Plaza Akkoyunlu ve Toyota Plaza Çavdarlı tarafından temsil ediliyor.

Toyota C-HR’ın Türkiye’de düzenlenen bir fuara ilk kez Bursa Otoshow’da katıldığını söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yeni model Toyota C-HR’ın Corolla modelinden sonra markanın Türkiye’deki yeni itici gücü olacağını belirtti. Bozkurt, özellikle hibrit versiyona da sahip Toyota C-HR’ın son ÖTV düzenlemesinden sonra dizel otomobillerden daha ekonomik fiyatlarla 15 Kasım’dan itibaren satışa sunulduğunu da kaydederek şunları söyledi;

“Toyota C-HR’ın Türkiye’de üretiliyor olması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Toyota C-HR için yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Otomobilimizi ilk müşterilerimize kasım ayı sonuna kadar özel lansman fiyatıyla sunacağız. Bu fırsattan yaklaşık bin kişi faydanalabilecek. Uzun süredir heyecanla beklenen Toyota C-HR, tasarım aşamasındayken bile büyük ilgi çekiyordu. 6 binden fazla kişinin Toyota’ya ulaşarak bilgi aldığını ve ön talepte bulunduğunu gördük. Segmentinde yeni bir çağın öncüsü olan Toyota C-HR, farklı olmak isteyen, yeni ürünleri deneyimlemekten hoşlanan ve görsel çekiciliğe önem veren dinamik kullanıcıları hedefliyor.”

Satışına yeni başlanan Toyota C-HR için 2016 yılı sonuna kadar 2 bin 650 adetlik kısıtlı sayıda bir satış planları olduğunu da sözlerine ekleyen Bozkurt, “Bu modelimiz özellikle 2017 yılı hedeflerimize ulaşmamızda büyük katkı yapacaktır. Gelecek yıl yalnızca Toyota C-HR’ın 10 bin adet bandında bir satış gerçekleştirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Dizelin Yerini Hibrit Alıyor

Hibrit otomobillere verilen teşviklerden sonra Toyota C-HR’ın 1,8 lt otomatik vitesli hibrit versiyonunun fiyatı, benzer 1,6 dizel otomatik vitesli otomobillerden daha ucuz olduğuna değinen Bozkurt “Tüm dünya ile birlikte Avrupa’da da dizel ile ilgili yeni düzenlemeler olduğu, hibrit teknolojilerinin desteklendiği ve hibrit araç satışlarının arttığı bir dönemde Türkiye’de de hibrit araçlarla ilgili yapılan bu düzenlemeyi çok olumlu buluyoruz. Bu teşvik ile birlikte halkımızın hibrite karşı yakın ilgisini gözlemlemekteyiz. Çevre dostu ve ekonomik bu teknoloji, Türkiye’de dizeli tercih eden müşteriler için çok iyi bir alternatif olacaktır.” dedi.

toyota-chr-2016-2

Toyota C-HR Dolu Dolu Geliyor

Toyota C-HR, hedef müşteri kitlesinin beklentilerini yansıtacak şekilde birçok üstün ve farklı özelliklerle donatıldı. Toyota C-HR, giriş seviye olan “Advance” ile birlikte tüm versiyonlarında son derece zengin bir ekipman seviyesi sunuyor. Giriş seviyesi Advance; 17 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar, Çift Bölgeli Otomatik Klima, 8 inç Toyota Touch 2 multimedya sistemi, geri görüş monitörü, yağmur sensörü, Cruise Control, Otomatik yanan farlar, LED gündüz yanan farlar ve elektronik park freni gibi üstün donanım özelliklerine sahip. Toyota C-HR’ın üst donanım seviyelerinde ise ek olarak; ısıtmalı koltuklar, akıllı giriş sistemi, karartılmış yan ve arka camlar, yarı parçalı deri koltuklar, Kolay Akıllı Park Destek Sistemi (S-IPA), 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve çift renkli gövde gibi özellikler de bulunuyor.

Gelişmiş Motorlar

Toyota C-HR’ın 1,2 litrelik turbo benzinli motor yüksek yakıt verimliliği sunarken, hibrit versiyonu ise yakıt verimliliğine yeni bir boyut kazandırıyor ve son derece sessiz ve sarsıntısız bir sürüşün önünü açıyor.

1,2 litrelik turbo benzinli motor 116 HP güç ve 185 Nm tork üretiyor. 100 km’de ortalama 5,9 litre yakıt tüketen motor ortalama 134 gr/km CO2 salınım değeriyle çevreci ve tutumlu bir yapı vaat ediyor. 122 HP güç üreten yeni hibrit versiyon ise 1,8 litre VVT-i motora sahip. Hibrit C-HR 3,8 lt/100 km ortalama yakıt tüketirken 86 gr/km ortalama CO2 emisyon salınımı gerçekleştiriyor.

Toyota C-HR 1.2 Turbo CVT şanzımanlı versiyon, Dinamik Tork Kontrollü 4×4 sistemiyle donatılabiliyor.

Toyota, Bursa Otoshow’da Türkiye’de üretilen Toyota C-HR ile birlikte Corolla, Yaris, Yaris Hybrid, Hilux ve Auris’i de beğenilere sunuyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Otopark ekibi toyota chr yine ne zaman test edecek ????araç artık yollarda merakla bekliyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu