FeaturedHaberler

Skoda VisionS, Cenevre’de görücüye çıktı




Skoda’nın gelecekteki SUV’u VisionS, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Konsept iki yanında led farlar bulunan ince bir ızgara ile şık bir ön şeride sahip. Aracın arkasına doğru yönelecek olursak, çamurluklarıyla off-road havasını hissettiren modelin genel anlamda keskin çizgilere ve hafif eğimli bir tavana sahip olduğunu görüyoruz. 4700 mm uzunluğunda, 1910 mm genişliğinde ve 1680 mm yüksekliğindeki değerleriyle Skoda Yeti’den daha büyük olan VisionS aynı zamanda gömme kapı kolları, çift egzoz sistemi ve bagaj kapağına monte bir spoylere de sahip.

Altı koltuklu modelin içi de tamamen teknolojik detaylarla dolu. Sürücüyü en çok ilgilendiren kokpit kısmındaki göstergeler tamamen dijital. Bunun yanında ön yolcuya özel bilgi ve eğlence sistemi ve dokunmatik bir ekran da araçta bulunanlar arasında. Konsept aynı zamanda premium seviyesinde deri döşeme, zarif metalik detaylar ve arkadaki yolculara özel eğlence sistemlerine de sahip. Daha yakından bakılacak olursa, arka kol dayamada akıllı telefonlar için bir entegrasyon sistemi de kullanıcıya sunulmuş durumda.

Kaputun altında ise 225 beygir güç üreten 1.4 litrelik TSI motor, iki elektrik motoru ve bir 12.4 kW-h lityum iyon pilden oluşan ünite var. Bu ünite, konseptin 200 km ile sınırlandırılan son hızına ulaşmadan önceki 0-100 hızlanmasını 7.4 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Daha da önemlisi, bu crossover’ın 100 km’de 4 litre yakıt tüketmesi ve tek başına elektrik motoru ile yaklaşık 50 km yol gidebilmesi öngörülüyor.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. skoda için abartı bence sende git bi tiguan üret ne yapıyorsun sen ya bu ne

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu