Haberler

Yeni Audi Q5, 2017’de Yollarda




Audi yeni Q5 2017 ilk çeyrekte Türkiye’de satışa çıkacak. Önden arkaya doğru omuz çizgisi boyunca uzanan hat, yeni Audi Q5’in profilden görünümünü yatay bir şekilde ikiye bölüyor. Şişkin çamurluklar ve kalın kuşaklı çamurluk ağızları dört tekerlekten çekiş sistemi quattro’ya gönderme yapıyor. Ön tasarımda olduğu gibi arka tasarımda da yatay çizgiler genişlik hissini ve görünümü güçlendiriyor. Stop lambaları da isteğe bağlı olarak dinamik sinyal lambalarıyla alınabiliyor. Bütün Audi Q ailesi modellerinde olduğu gibi bagaj kapağı C sütununu sarmalarken, tampon altındaki difüzör eklentisi ise egzoz çıkışlarını içine alıyor.

Yeni Audi Q5 farklı renk alternatifinin yanı sıra Sport, Design donanım paketleriyle sunuluyor. Donanım paketlerinin her biri farklı bir dış görünümü beraberinde getiriyor. Design donanım paketinde gri kontrast eklentiler yeni SUV’un güçlü karakterini vurgularken Sport donanım paketinde bütün eklentiler gövde renginde boyanıyor.

Hafif yapı: Öncüsüne göre 90 kg daha hafif 4,66 metre uzunluğa, 1,89 metre genişliğe, 1,66 metre yüksekliğe ve 2,82 metre dingil mesafesine sahip yeni Audi Q5’in boyutları, bir önceki nesline göre artmış durumda. Boyut artışına karşın zekice uygulanan yüksek çekme direncine sahip çelik ve alüminyum karışımının da etkisiyle yeni Audi Q5 motor seçeneğine bağlı olarak 90 kg’a kadar daha hafif bir yapı ortaya koyuyor.

2017_audi_q5

Yeni Audi Q5 aerodinamik konusunda da sınıfının en iyi değerlerine imza atıyor. Aerodinamik açıdan optimize edilen tavanın da etkisiyle 0,30cw rüzgar sürtünme katsayına imza atıyor. Son derece düşük rüzgar gürültüsü kadar, yüksek salınım konforu gibi özelliklerle Audi’nin yeni SUV’u sürücü ve beraberindeki yolcuları sınıfının en iyi kabin içi ses akustiği ile karşılıyor. Cömert ve geniş: Yaşam alanı Birçok açıdan öncü olan ve rakiplerini geride bırakan yeni Q5, beş kişinin rahat bir yolculuk yapmasına imkan veren geniş bir yaşam alanı sunuyor. Yaşam alanında kullanılan yatay çizgiler, yaşam alanı genişliği ve konfor hissini artırırken ön konsolun tamamını kaplayan üç boyutlu dekoratif bir şerit de kalite algısını destekliyor. Yeni donanım paketi konsepti geniş bir renk ve malzeme çeşitliliği sunuyor.

yeni_audi_q5
Yenilenen iklimlendirme sistemi verimliliği artırıyor. Üç kollu, çok fonksiyonlu direksiyon simidi standart olarak sunulurken direksiyon ısıtması gibi donanımlar isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Koltukların donanım alternatifleri ise masaj fonksiyonuna kadar uzanıyor. Gece sürüşlerinde ortamı aydınlatan ambiyans ışıkları 30 farklı renk alternatifiyle benzersiz bir deneyim sunarken, yeni Audi Q5 üst düzey malzeme ve işçilik kalitesiyle dikkat çekiyor.

Öncüsü ile kıyaslandığında 10 litre artan bagaj hacmi arka koltukların kullanım şekline bağlı olarak 550 ile 610 litre arasında değişirken arka koltukların katlanmasıyla bagaj hacmi 1.550 litreye kadar çıkıyor. Standart olarak sunulan katlanabilir bagaj zemini, isteğe bağlı olarak sunulan sensörlü otomatik açılan bagaj kapağı veya isteğe bağlı olarak sunulan havalı süspansiyon üzerinden manuel alçaltma gibi zekice çözümler yüklemeyi kolaylaştırıyor.

2017_audi_q5_ic_mekan
Audi, yeni Q5’te iki farklı süspansiyon sistemi sunuyor. Ayarlı amortisörlere sahip yürüyen aksam sürücüye Audi Drive Select üzerinden konfor ve dinamik olmak üzere amortisör sertliğini ayarlama imkanı sunuyor. Yeni Adaptive Air Suspension sadece amortisörleri ayarlamakla kalmıyor, aynı zamanda karoser yüksekliğinin beş farklı seviyede ayarlanmasına imkan tanıyor. Farkı teknik yapı elemanlarına müdahale eden ve standart olarak sunulan Audi Drive Select sürücüye yeni farklı sürüş modundan birini seçme imkanı tanıyor. Lift/offroad ve allroad olmak üzere iki yeni sürüş modu yeni Audi Q5’in arazi yeteneklerini daha da ön plana çıkartılıyor.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yeni mi diyelim yoksa makyajlı Q5 mi diyelim. Makyajlı Q5 demek daha doğru. Q5 ilk kez makyajla birlikte daha iyi bir görünüme kavuşmuş. Makyajlı Q5 "bebek Q7"ye dönmüş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu