Haberler

WRC’de yeni düzenlemeler




2016 sezonu içinde WRC‘de alınan bazı adaletsiz kararlar birçok kişi tarafından sert bir dille eleştrilmişti, en önemlisi de bu kararlara bir tepki olarak Volkswagen ekibi sezon sonunda WRC’den ayrılacağını duyurmuştu. Yaşanan bunca karmaşanın ardından bazı konular nihayet FIA Ralli Direktörü Jarmo Mahonen tarafından açıklığa kavuşturuldu.

Mahonen ilk olarak, 2016 sezonunda uygulanan ve etaplara çıkış sırasının, şampiyonadaki puan sıralamasına göre yapılmasını gerektiren kuralın kaldırıldığını açıkladı, artık etaba çıkış sıraları daha adil bir şekilde yapılacak.

İkinci açıklama ise daha çok bizi ilgilendiriyor. Uzunca bir süredir gündemde olan ve çalışması yapılan ”WRC’nin Türkiye’ye gelmesi” konusundaki sonuç maalesef üzücü. Ülkemizde son dönemde yaşanan üzücü olaylar ve siyasal belirsizlik konusunda bazı endişeleri olduğunu belirten Mahonen, hayallerimizi başka bahara bırakıyor.

 

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu