Haberler

BMW, i3’ü sportifleştirecek




BMW, 2018 yılında i3’ün daha sportif bir modelini çıkarmayı planlıyor. Autocar’ın haberine göre, önümüzdeki Eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda modelin bir prototipini görücüye sunacak BMW, üreteceği sportif modeli i3S olarak adlandıracak.

Alman otomobil devi, yeni sportif modelin performansıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı ancak güncel i3’ün 168 beygir güç ürettiğini, 2017’de gelecek yeni Mini Cooper Clubman S’in 228 beygir güç üreteceğini hesaba katarsak, yeni modelin gücü hakkında çıkarımlarda bulunmak pek de zor olmayacaktır.

BMW i3’ün en çok eleştirildiği noktalardan biri olan menzil sıkıntısının da yeni sportif modelde bir nebze daha iyileştirilmesi öngörülüyor. Elbette, otomobilin sportif sıfatına layık olması amacıyla, farlar ve tamponlara bazı dokunuşlar yapılacak ve i3S, daha şık bir hale getirilecek.

BMW’nin 2016 yılı Ekim ayı için açıkladığı i3 satış rakamları, 2015 Ekim’de yakalanan satışların %30 altında kaldı. Aynı zamanda i8 satışlarının da %14 düşmesi, sorunun sadece i3 ile alakalı olmadığını BMW’ye göstermiş olacak ki, BMW i’nin geliştirilmesi için harcanacak kaynaklar arttırıldı. İlk meyvesini standart i3’ün menzilinin, kullanılacak 33 kWh’lık batarya ile 2017 yılında 130 kilometreden 185 kilometreye çıkarılmasıyla verecek geliştirme çalışmalarının i3S ile devam etmesi bekleniyor.

BMW aynı zamanda, Project i20 adını verdiği plug-in elektrikli otomobil geliştirme projesi kapsamında, 2021 yılında üst düzey otonom sürüş kabiliyetine sahip yeni bir elektrikli otomobil ile karşımıza çıkacak.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu