Haberler

Mercedes’ten hayatı kolaylaştıracak HD farlar




Her ne kadar teknolojinin üretim araçları üzerine uygulanması sürecek de olsa, haberimiz dikkat çekici.

Otomobil firmaları gün geçtikçe aydınlatma hususunda atılımlar yapıyorlar.  Lazer aydınlatmalar, farklı LED teknolojileri, her türlü ayarını kendi yapan farlar gibi teknolojiler üzerine hâlâ çalışmalar yapıyorlar.

Mercedes-Benz’in ‘Digital Light’ adını verdiği yeni yazılım atağı, gece vakti insanların gözünü kamaştırmadan sağlanan optimum aydınlatma üzerine. Bu teknloloji üzerine çalışmalar yapan firma, ileride otomobillerinde kullanmayı planlıyor.

mercedes-benz-digital-light-headlights-1 mercedes-benz-digital-light-headlights-2 mercedes-benz-digital-light-headlights

Digital Light, otomobilin her iki yanında bulunan kontrol edilebilir bir milyondan fazla aynalı, HD far çipi kullanıyor. Buna ek olarak yazılım, Mercedes’in halihazırda kullandığı kameralar ve radardan gelen verileri işliyor. Bu sistemler sayesinde de yoldaki diğer varlıkları tanımlayabiliyor ve ışık hüzmesini kısarak insanların görüşünü etkilemiyor.

mercedes-benz-digital-light-headlights-3 mercedes-benz-digital-light-headlights-4 mercedes-benz-digital-light-headlights-5

Bu tarz teknolojileri kullanan Audi’nin LED Matrix farları zaten vardı; ancak Digital Light bunu daha öteye götürmeyi amaçlıyor. Kontrol edilebilir çok sayıda ışık kaynağı, yollara mesajlar yansıtabiliyor. Örneğin, geceleyin bir dur tabelasıyla karşılaşıldığında, sistem tabelanın görüntüsünü sürücüler için bir hatırlatıcı olarak yola yansıtabiliyor. Aynı zamanda sokakta, yayalara yol verdiğinizde yola yaya geçidi şeritleri yansıtabiliyor.

Bekleyelim ve hep birlikte görelim.

Kaynak: motor1.com

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu