FeaturedHaberler

Eski Sovyet sokaklarında drift keyfi




Soğuk Savaş döneminden kalma Rus askeri alanındaki barakalar arasından gelen E92 M3 hırlamaları… Evet kaputunun altında bulunan süperşarjlı GM LS motoru bu sesin nedeni. Diğer bir süperşarjlı E46 M3 ve turboşarjlı Nissan 350Z, mevcut hırlamalara kafa tutuyor. Terk edilmiş duvarlar uzun zaman sonra böyle sesler duyuyor olsa gerek.

E46 M3 vites düşürürken, AK-47 sesine benzeyen bir ses çıkarıyor. Sürücü ön tekerleri döndürdüğünde, aracın ağırlık merkezi kayıyor ve tekerleri parçalayan bir drifte dönüşüyor olay. Diğer iki otomobil de senfoniye katılıyor ve asıl konser başlıyor, kimin daha iyi çalabileceğini herkes biliyor ama onların öyle bir derdi yok. Amaç sadece eğlenmek. Kulağa James Bond ya da Bourne filmlerindeki sahneler gibi gelse de bu işi yapanlar aktörlerden ziyade tecrübeli Formula Drift sürücüleri Ryan Tuerck, Kristaps Bluss ve Matt Powers.

Stella Mwangi tarafından seslendirilen “Big Girl” şarkısının çaldığı videoda, sürücülerimiz tatmin olmuşa benziyor. Dikkate değer bir başka unsur ise Doğu Avrupa’nın gevşek kuralları (kask takmak gerekmiyor). Otomobil videoları hem bu videodaki gibi FIA onaylı güvenlik malzemesi daha az içermeli hem de eğlenceli olmalı, alışılageldiği gibi ciddi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu