Haberler

Kış lastikleri nasıl çalışır




Bu yazımızda, sadece kar veya buz görülmesi durumunda değil 7 derecenin altındaki her sıcaklıkta kullanmamız gereken, sürüş kalitemizi ve güvenliğimizi arttıran ”kış lastikleri”nin nasıl çalıştığını ve onları diğer lastiklerden ayıran farkları inceleyeceğiz.

-Ham madde

Kış lastiklerinin en düşük sıcaklıklarda bile sertleşmeden yol tutuşu sağlaması için en önemli etmen tabii ki de lastiğin yapıldığı ham maddeler ve bunların uygun oranda karışımı. Kış lastiklerimizi diğer mevsimlerde kullandığımız lastiklerden ayıran, daha fazla kullanılan kauçuk ve silikon bileşiği. Daha fazla kauçuk lastiğin düşük sıcaklıklarda yumuşak kalmasını sağlarken, silikon içeriği kar ve buzun içinde barınan toprak ve kumun lastiği aşındırmasını önlemek için kullanılıyor.

-Lastik dizaynı

kis-lastigi

Yaz lastiklerinde asimetrik çizgiler ve yakın diş aralıkları kullanılırken, kış lastiklerinde durum oldukça farklı. Kar, buz ve soğuk havada daha iyi tutunma sağlamak için üretilen kış lastikleri simetrik çizgilere, büyük dişlere ve en önemlisi de dişlerin esnemesini sağlayan kılcal kanallara sahiptir. Yumuşak hamur ve kılcal kanallar sayesinde esneyen dişleri ile kar ve buzda yüksek hakimiyet becerisine ve fren performansına sahip bu lastikleri kendimizin ve etrafımızdakilerin güvenliği için kullanmayı ihmal etmeyelim.

 

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. konuya girişte öyle bir giris yapmış ki kahvemi yaptim oturdum basladim okumaya. 20 saniye sürdü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu