Haberler

VW Golf Clubsport S kendi Nürburgring rekorunu kırdı




Pek çoğumuz Nürburgring‘te atabileceğimiz hızlı bir tura hayır demez ancak Volkswagen’in bu teklife vereceği cevap bizden farklı gibi gözüküyor. Yılın geride bıraktığımız kısmında Clubsport S ile önden çeker Hot Hatch kategorisinde rekoru ele geçirmiş firma geçtiğimiz günlerde kendi rekorunu tekrar kırmayı başardı.

İlk rekoru Nisan ayında 7:49.21‘lik süre ile kıran Clubsport S’in yeni rekoru ise 7:49.19 olarak açıklandı. Rekor denemesi 26 Ekim’de 8°C’de yapıldı. VW’ye göre rekor otomobilin en iyi çalıştığı koşullar altında gerçekleştirilmiş oldu.

GTI Clubsport S 7:49.19’luk süre ile 7:58’lik BMW M2 ve 7:50.63’lük Honda Civic Type R gibi ciddi rakiplerini geride bırakmış oluyor.

265 hp’lik GTI Clubsport ile Clubsport S arasındaki farkları merak edenler için: 2.0 litrelik motorun gücü 310 hp‘ye çıkmakta, arka koltukların sökülmesi, daha hafif bir akü ve güçlendirilmiş şasi. Bu farklar ile S normal versiyona göre 30 kg hafiflemekte. 19 inçlik jantların üzerinde yer alan Michelin Sport Cup 2’lerin yanında otomobilde zorlu pist için Nürburgring modu bulunmakta.

Ancak otomobili satın almayı düşünenler için haberler çok da iyi değil. Volkswagen modelden sadece 400 tane üretti ve bu sayının 100’ü Almanya için rezerve edilmiş durumda. İngiltere’de ise otomobil çoktan tükenmiş durumda.

https://www.youtube.com/watch?v=lE1ciLoI3A4

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu