Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberlerOtomobil Sporları

2021 Türkiye GP Takvime girmesi için görüşmeler sürüyor!




Türkiye 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimine girmek için Formula 1 ile olan görüşmeler sürdürüyor.

Türkiye GP’si en son 2011 yılında İstanbul Pakta Formula 1’e ev sahipliği yapmıştı. Bu hafta sonu dokuz yıl aradan sonra ilk kez bir Formula 1 yarışına ev sahipliği yapacak olan Türkiye GP gerçekleştirilecek.

Ülkemizde şimdilik Formula 1 ile yapılan anlaşma tek yıllık sadece bu hafta sonunda yapılacak yarışı kapsıyor ancak 2021 takviminde yer almak için ciddi görüşmeler sürüyor. 2021 Formula 1 takviminde Vietnam’ın kesinlikle yer almayacağı öğrendi ve bu durumda 25 Nisan tarihi için takvimde bir boşluk bırakıyor.

Bu durum ile ilgili gerekli kaynaklara baktığımızda üç aday olduğunu iddia ediyor. Bu adaylara baktığımızda ise İmola, İstanbul ve Portimao bu adaylar arasında. Bu adaylar arasında ise Imola’nın şansının İstanbul ve Portimao’ya kıyasla daha düşük olduğuna inanılıyor.

Ayrıca Mick Schumacher’in spora girmesi halinde Almanya’daki Nürburgring ve Hockenheim’la ilgili de bir çalışma yapılabilir olarak görünüyor.

Konuyla ilgili konuşan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Yarışı devam ettirmeye çalışıyorum. Türkiye’nin önümüzdeki yıl da Formula 1’e ev sahipliği yapması için F1’le görüşüyoruz.”

“Muhtemelen kısa süre içerisinde bu görüşmeler sonuçlanacak. Amacım bu yarışı düzenli şekilde gerçekleştirmek.” dedi.

Şimdilik Formula 1 tarafından Türkiye’nin takvimdeki konumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yeni BMW Z4 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu