Haberler

Porsche’den Audi’ye Veda




Porsche bundan 3 sene önce WEC’e (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na) geri döndüğünü açıkladığında o zamanların şampiyonu Audi tarafından sıcak bir karşılama videosu paylaşılmıştı. O günden bugüne 3 sene geçti ve maalesef Audi, geçtiğimiz aylarda WEC’ten çekileceğini açıkladı.

https://youtu.be/_3u_14CXSDg

Audi’nin videosunda Ingolstadt’tan yola çıkan R18 yarış aracı, Porsche’nin Stuttgart’taki merkezine doğru yol alıyor. Porsche merkezinin önüne gelen R18 tekerlek izleriyle Porsche’ye “Tekrar Hoşgeldin” yazıyor. Onları bu denli sıcak bir video ile karşılayan Audi’yi kuru kuru yolculamak Porsche’ye yakışmazdı, bu nedenle Porsche de Audi’ye bir veda videosu hazırlamış.

Porsche’nin videosunda R18’in üç sene önce solladığı traktörün sürücüsünün Audi’nin ayrıldığını duyunca verdiği tepkiyi izliyoruz.

https://youtu.be/E4cJCiYvgeo

Videoda, Audinin 18 sene boyunca başarı ile mücadele ettiği WEC’ten ayrıldığını öğrenen bir Porsche traktör sürücüsünü izliyoruz. Traktörün plakasındaki “LM 24″* ibaresinden de anlaşılabileceği gibi koyu bir WEC fanı olan traktör sürücüsü, Audi’nin ayrılma haberini duyar duymaz aklına bir fikir geliyor. Audi’nin Stuttgart’daki Porsche Müzesinin önüne bıraktığı “Welcome Back” (“Tekrar Hoşgeldin”) yazısına giden sürücü; bu yazıyı “Come Back”, (“Tekrar Gelin”) yazısına çeviriyor.

Porsche Facebook üzerinden bu videoyu paylaştığında Audi’nin Facebook sayfasının verdiği cevap da bir hayli ilgi çekici. Porsche’ye cevap olarak “Formula E pistleri ikimiz için de yeterince geniş sizleri de bekleriz.” yorumunu atan Audi USA sosyal medya takımı; bu mesajla Audi’nin WEC’ten Formula E’ye geçtiğini de hatırlatmış oluyor.

Audi’nin yorumunda Audi ve Porsche arasındaki çekişmeye örnek bir video paylaşılmış:

 

*LM 24, Le Mans 24 saat yarışına bir gönderme olabilir

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu