FeaturedHaberler

Yeni Hyundai i10 enerjik tasarımıyla duyuruldu




Tamamen yenilenen Hyundai i10, Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde resmi olarak duyuruldu. Tasarımı enerjik hale gelen küçük model ile ilgili bütün detaylar haberimizde!

2020 Hyundai i10 sonunda yeni yüzüne kavuştu

Uzun süredir yenilenmeyi bekleyen i10, uzun süren bekleyişin ardından nihayet üçüncü jenerasyonuna kavuştu. A sınıfının güçlü temsilcisi, yeni yüzüyle baştan aşağı değişime uğradı. Hyundai i10’un özellikle ön yüzünde değişimin izleri net şekilde görülürken, genişleyen ön ızgaranın içerisine LED gündüz farları konumlandırılmış. Yan bölümde ise kaslı tasarım hatları göze çarpıyor. Tavan rengindeki ayna kapakları ve X şeklindeki C sütunu modele dinamizm kazandırıyor.

Yeni Hyundai i10, boyut tarafında selefine göre 20 mm genişleyip 20 mm alçaltılmış. Bunun dışında 3.67 metre uzunluk ve 2.42 metre aks mesafesi aynen korunuyor. A sınıfı hatchback modelin bagaj kapasitesi ise küçük bir artış ile 262 litreye ulaşıyor.

İç mekana geçtiğimizde büyük değişimin bu noktada gerçekleştiği görülüyor. 3 boyutlu bal peteği tasarımının referans alındığı iç mekanda 8 inç boyutundaki renkli dokunmatik ekran göze çarpıyor. Bunun yanı sıra Bluelink sistemi sayesinde araç verileri akıllı telefon üzerinden takip edilebiliyor. Konfor anlamında da malzeme kalitesinde bir miktar artış yaşanmış. Çarpışma önleme yardımcısı, uzun far yardımı, şeritten ayrılma ikazı, sürücü yorgunluk uyarısı gibi güvenlik sistemleri ise standart olarak sunuluyor.

2020 model Hyundai i10, kaputunun altında iki benzinli motor seçeneği ile geliyor. İlk seçenek, 67 beygir güç ve 96 Nm tork değerleri sunan üç silindirli 1.0 MPI motor. Bununla yetinmeyen kullanıcılar ise 84 beygir güç ve 118 Nm tork değerlerine sahip dört silindirli 1.2 MPI seçeneğini tercih edebiliyor. Şanzıman tarafında ise 5 ileri manuel ve 5 ileri robotize otomatik şanzıman seçenekleri sunuluyor.

Gelecek yılın ilk yarısında satışa sunulacak yeni i10, Hyundai’nin İzmit fabrikasında üretilmeye devam edecek. Modelin fiyat bilgisi ise henüz paylaşılmadı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Üreticiler bitiremediler şu robotize şanzıman sevdasını. Sanki tüketiciler i10’a ZF şanzıman istiyor da inadına gidip piyasanın en vasat şanzımanını koyup duruyorlar.
  2. Eski kasaya göre daha şık hatlar rüzgar çizgilerine sahip.Çok beğendim.4 ileri tk yerine robotize daha iyi olacaktır i10 a.
  3. Genel olarak güzel olmuş ama direksiyonun bu kadar karmaşık düğme dolu olmasının hiçbir anlamı yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu