Haberler

Audi’den çığır açacak atılım: Q8




Audi, SUV sınıfındaki yeni amiral gemisi hakkında görseller yayınladı.

Q8 olarak adlandırılan aracın tasarımında coupe otomobil havası yakalanmış. Önümüzdeki ay yapılacak NAIAS’da (Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı) tanıtımı yapılacak otomobilin, tam olarak neye benzeyeceği konusunda tek fikir veren bu görseller iken, markanın açıklaması büyük sınıfta yeni bir segment oluşturacağı yönünde. Bu noktada binek araç kategorisindeki A8 gibi, Q8’in de SUV olarak amiral gemisi olacağı sonucuna varmak zor değil.

A8 henüz RS ailesinden bir üyeye kavuşmamışken, Q8’in bir RS versiyonu da olacağı marka tarafından verilen müjdelerden biri. Marka kesin bir bilgi vermese de büyük ihtimalle RS6’daki 4.0 litrelik çift turbolu V8 üniteyle gelmesi bekleniyor.

NAIAS fuarı bu yıl 8 Ocak’ta başlayacak. Audi Q8 ve fuarda tanıtılacak diğer otomobiller hakkında bilgiler için takipte kalmayı unutmayın.

Kaynak: Carthrottle.com

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Üç büyük Alman premium birbirler ile kapışmaktan ürettikleri arabaların ne olduğuna bakamaz oldular. X6 yı hala kabullenememişken bu bu, nedir bu? Neyse her türlü alamayacağımız için bizi ırgalamaz 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu