Haberler

Daha hızlı, daha uzun menzile sahip İ8




BMW i8, üç yıldan daha uzun bir süredir satışta ve çok yakında makyajlanacak. BMW Blog’dan alınan bilgilere göre makyajlanmış hibrit, büyük olasılıkla i8 temelli Formula E’den alacağı bir dizi geliştirme ile birlikte gelecek.

İlk olarak, benzin-elektrik hibrit versiyonun gücü 15 beygir artırılacak ve toplam gücü 372 beygir olacak. Şu anki model 100 km / sa hıza 4.4 saniyede ulaşabiliyor, ancak makyajlı versiyonda bu değer daha da azalacak gibi duruyor.

Daha fazla güç, menzilin küçülmesi anlamına gelmiyor. BMW, aynı zamanda otomobilin menzilini arttırmak için de çalışıyor. Bu, Formula E emniyet aracından alınmış yeni bir batarya paketi sayesinde mümkün olacak.

i8’in Formula E’den alacağı her şey bu kadar değil. BMW Blog, bazı şasi modifikasyonlarının da düşünüldüğünü söylüyor. Yükseltilmiş süspansiyon kolu ve destek noktaları ile yenilenmiş yay ve amortisörler bunlardan bazıları.

i8’in Kasım 2013’ten beri 10,000 satışa ulaşması sonrası aracın i8 Spyder ile birlikte satılacağı söylentileri yayıldı. Yenilenmiş i8 ve i8 Spyder, BMW’nin i3, X3 ve 3 Serisi’ne getirdiği elektrifikasyonun parçaları olacak.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Başarılı bir süreç. Devamı gelir inşallah.

    Birde şu 330e ile 530e'yi ülkemize getirseydi Borusan daha iyi olacaktı!

    Söylüyorsun biri o zaman 318i, 320i ed satamayız diyor, biri kimse 2.0'a o kdr parayı vermez diyor.

    Satışlara bakıyorsun 740e ve X5 40e tahminlerden daha fazla satışa sahip. Bi şunların kafasını yaşayamadım!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu