Haberler

Fiat Chrysler grubu Alfa Romeo ve Maserati’yi satabilir!




Şu sıralarda Fiat Chrysler grubunun üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. ABD’de Chrysler, Jeep, Dodge ve Lancia markalarındaki hava yastığı sorunlarından ötürü 1.4 milyon otomobilini geri çağıran grup 2016’nın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 7 milyar dolar borç açıkladı. İddialara göre FCA bu zararı karşılamak adına düşük karlılığı bulunan Maserati ve Alfa Romeo markalarını elden çıkarabilir.

Endüstri analistleri FCA’nın son zamanlarda SUV sınıfı otomobillere odaklanmasını akıllı bir hareket olarak görüyor, fakat bu köklü grubu kurtarmak için tek başına yeterli olmayabilir. Bununla beraber yatırım araştırma şirketi Evercore ISI, Alfa Romeo ve Maserati’nin satış tahminlerini negatiften pozitif konuma çevirdi. Alman Berenberg Bank’a göre İtalyan grubun bünyesinde olan ve pek çok markaya parça tedariği sağlayan Magnetti Marelli‘nin de bu iki marka ile beraber satılması gündeme gelebilir.

Hatırlanacağı üzere Volkswagen grubunun yakın dönemde yaşadığı Dieselgate skandalında da pek çok markasını satabileceği konuşuluyordu. Fakat dev grup marka satmak yerine motor sporları gibi faaliyetlerini gözden geçirerek sorunu çözmeye çalışıyor. Esasında Alfa Romeo’nun satışı ile ilgili yıllardır pek çok söylenti dolaşıyor. Son olarak 2010 yılında İtalyan markanın Volkswagen grubuna satılacağı söylenmişti fakat Giulia ve Stelvio modelleri Alfa için temiz sayfa açılmasına sebep olmuştu. Bakalım köklü iki marka ilerleyen dönemde el değiştirme gibi önemli bir sürpriz yapacak mı?

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Alfa keske ciksa FCA'dan, yemin ediyorum kalite 10'a katlanir, 150 bin liraya Alfa aliyosun, ici dobloyla ayni

    1. Benim düşüncem de Ferrari ve Alfa beraber çıkıp yeniden eskisi gibi yarışlara katılması. Gerçekten kaliteli olurdu arabaları.

  2. bu nasıl bir cahillik? magnetti marelli zaten FC grubuna ait bir marka. bir ikincisi, bu adamların cirosu zaten anca 7 milyar dolar, nereye alacaklar? az okuyun, nasıl editörsünüz?

  3. FCA elindeki markaların değerini ve kıymetini bilmiyor ki zaten. Alfa Romeo, Ferrari ve Maserati FCA’nın elinde harcanıyor. Bu markalardan ikisini veya üçünü VW Grubu alırsa çok iyi ve doğru bir hamle yapmış olur. FCA’nın neyine Alfa Romeo, Ferrari, Maserati. FCA Alfa, Ferrari ve Maserati’den sonra Dodge veya Jeep’i de satarsa hiç şaşırmam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu